Bakan Yıldız'a saldıran Şimşek tutuklandı

Saldırgan mahkemede saldırının planlı olmadığını ve çok pişman olup özür dilediğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yumruklu saldırıda bulunan Şahin Şimşek, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kayseri Adliyesi'ne getirilen Şahin Şimşek, 2'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarıldı.  Şimşek'in, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a verilen sağlık raporu ve diğer deliller çerçevesinde tutuklanmasına karar verildi.

Bakan Yıldız'a yumruklu saldırıyı gerçekleştiren Şahin Şimşek'in avukatı Yusuf Çakmak, mahkeme sonrası, müvekkilinin mahkeme tarafından tutuklandığını belirterek, "Elbette bu tutuklamada toplumdaki infialin de etkisi oldu. Müvekkilim mahkemedeki ifadesinde, planlı bir saldırı olmadığını, o anki manzaradan çok duygulandığını ve çok pişman olup özür dilediğini bildirdi" diye konuştu.

Mahkemede tutuklanmasına karar verilen Şahin Şimşek, daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında ekip aracına bindirilerek cezaevine götürüldü.

Saldırganın annesi Ayşe Öz de oğlu ekip aracına bindirilip cezaevine götürülürken gözyaşlarına hakim olamadı.

Gazetecilerin sorularını güçlükle yanıtlayan Ayşe Öz, "Bakanımız Taner Yıldız'ın oğlumu affetmesini istiyoruz. Onun kusuruna bakmasın. Oğlum pişman olmuştur, bile bile yapmamıştır" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir