Bakan'dan 'öğrenciye evlilik teşviki' açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, kredi borcu olan öğrencilerin evlenmesi durumunda borçlarının silineceği konusunda, kanuni değişikliklerin müteakip gerekli mevzuat çalışmaları gerçekleştirileceğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne ait yurtlarda barınmakta olup evli olmaları nedeniyle borçları silinen öğrenci bulunmamaktadır” dedi. 

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’nın kredi borcu olan öğrencilerin evlenmesi durumunda borçlarının silineceğine dair basına yansıyan haberler üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı’na verdiği soru önergesine yanıt geldi. Sorulan 6 soruya toplamda iki cümleyle yanıt veren Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, şöyle dedi: 

“Soru önergesinde söz edilen konularla ilgili henüz herhangi bir kanuni düzenleme yapılmamıştır. Söz konusu kanuni değişiklikleri müteakip gerekli mevzuat çalışmaları gerçekleştirilecektir. 

Dolayısıyla, bakanlığımıza bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne ait yurtlarda barınmakta olup evli olmaları nedeniyle borçları silinen öğrenci bulunmamaktadır”

Bu konularda ilginizi çekebilir