Bakanlık sahte belge iddialarını yalanladı

Ömer Altunsoy'un, kendisi adına sahte millilik belgesi düzenlettirdiği iddilarına Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yanıt geldi: "Basında yer alan haberler art niyetli ve gerçek dışıdır"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy'un, "kendisine sahte millilik belgesi düzenlettirdiği"ne dair iddiaların, "art niyetli ve gerçek dışı" olduğu bildirildi. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda bazı basın-yayın organlarında Altunsoy ile ilgili, "kendisine sahte millilik belgesi düzenlettirdiği"ne dair haberler çıktığı, bunların art niyetli ve gerçek dışı olduğu belirtildi. 

Bakanlığın, iddiaları görmezden gelmesinin veya örtbas etme çabasında olmasının, söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 

"Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Judo Federasyonu arşivlerinde yapılan karşılaştırmalı araştırma sonucunda, Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy'un 1987 yılında judo sporuna başladığı, 1998 yılına kadar ümitler, gençler ve büyükler kategorilerinde Türkiye şampiyonalarında hep ilk beş içinde yer aldığı, bu şampiyonaların yarı final yarışmalarında birincilik ve ikincilikler elde ettiği ortaya çıkmıştır.  

Yapılan araştırma sonucunda Spor Genel Müdür Yardımcısı Altunsoy'un, iddia edildiği gibi ilk kez 1997 yılında milli olmadığı belgelerle saptanmıştır. Birer nüshası noterden tasdik ettirilen bu belgeler, iddiaları ortaya atan basın yayın organlarının yanı sıra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına da intikal ettirilmiştir. 

Spor Genel Müdür Yardımcısı Altunsoy'un 1993 yılında Uluslararası Cihat Şener Judo Turnuvası'nda gençler kategorisinde yarışarak ilk defa millilik unvanını aldığı belgelenmiştir. Arşiv belgeleri, kimi yayın organlarının iddia ettiği gibi Altunsoy'un ilk kez 1997 yılında milli olduğu tezini çürütmekle kalmamış, 1997 yılındaki millilik belgesinin de sahte olmadığını ortaya koymuştur. 

1997 yılında Ömer Altunsoy'a verilen millilik belgesindeki millilik sayısının 15 olarak gösterilmiş olması, o dönemdeki Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yönetiminin millilik sayısını yarışmaya katılan ülke sayısı ile eşdeğer tutmasından kaynaklandığı anlaşılmıştır" 

Bu konularda ilginizi çekebilir