Balyoz'la gözdağı verip, zam baltasını vurdu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak son yapılan ÖTV zammını eleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "AKP, kendisini eleştirenlere balyozla gözdağı verip, zam baltasını vatandaşa vurdu" değerlendirmesini yaptı.
Öztrak, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Hükümetinin bütçede hesabı tutturamadığını öne sürerek, "2013 bütçesini hazırlayamaz duruma düşen Hükümet, Başbakan zam olurunu verince beceriksizliğinin faturasını vatandaşa kesti" ifadelerini kullandı.
 
Akaryakıttan aldığı vergide dünya ikincisi olan Hükümet'in son yaptığı vergi artışlarıyla birinciliğe oturduğunu iddia eden Öztrak, şunları kaydetti:
 
"Başbakan, kendilerinin de kullandığı lüks ithal arabalara dokunmadı, zaten sıkıntıda olan yerli sanayinin ürettiği, orta ve dar gelirlilerin alabildiği arabaların vergisini artırdı. Boğazından kesip borç taksitlerini ödeyerek ev sahibi olanların tapu harçlarına zam yaptı. Yüksek vergiler nedeniyle kaçağın ayyuka çıktığı içkilerden alınan vergileri daha da artırdı. Tüm bunlar olurken Merkez Bankası'nı ekonomiyi aşırı sıkmakla suçlayan bakanlar, ekonomiyi boğacak bu kararlara imza atıp ne yaptıklarını bilmediklerini bir kere daha gösterdiler."
 
Yapılan zamların, borç yükü altında ezilen ailelerin bütçelerini daha da zorlayacağını belirten Öztrak, inşaat, otomotiv ve ulaştırma gibi sektörlerin satış ve üretimde daha da sıkıntı çekeceğini, işçi çıkarmak zorunda kalacağını ifade etti.
 
Merkez Bankası'nın yapılan zamlardan sonra, faizleri indiremeyeceğini savunan Öztrak, bunların ekonomiyi daha da yavaşlatacağını, vergi gelirlerini düşüreceğini ve bütçe dengesini tutturmak için yeni zamların gündeme geleceğini iddia etti. Öztrak, açıklamasında, şu değerlendirmeyi yaptı:
 
"Yaşananlar, AKP'nin ekonomiyi kendinden önce yapılan reformların, olumlu küresel iklimin, satılan kamu varlıklarının ve bir defaya mahsus pansuman önlemler sayesinde yıllardır idare ettiğini ve kendisinin bir yönetim becerisinin olmadığını her geçen gün biraz daha ortaya çıkarmaktadır. Ancak olan vatandaşa olmakta ve AKP'nin beceriksizliğinin faturası her geçen gün daha da ağırlaşmaktadır. AKP'nin ekonomi politikalarının zam ve zulüm demek olduğu her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. AKP, kendisini eleştirenlere balyozla gözdağı verip, zam baltasını vatandaşa vurdu."
 
Bu konularda ilginizi çekebilir