Bank Asya, MoneyGram transfer ağına katıldı

Bank Asya, uluslararası para transferi hizmeti veren MoneyGram ağına dahil oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL Bank Asya Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hasan Ünal, bankanın uluslararası para transferi hizmeti veren MoneyGram ağına dahil olmasıyla birlikte ilk yıl 20-25 milyon dolarlık bir para transferi gerçekleştirmeyi ve önümüzdeki yıldan itibaren yüzde 5'lik pazar payına ulaşmayı hedeflediklerini duyurdu.

Bank Asya'nın, MoneyGram ağına dahil olmasına ilişkin olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Ünal, Dünya Bankası verilerine göre Türkiye'ye yönelik yıllık bireysel para transferi miktarının 1,5 milyar dolara yakın olduğunu belirtti.

Ünal, Türkiye'ye en çok Avrupa'da çalışanlardan para gönderildiğini, Türkiye'den ise yurt dışındaki öğrencilere ve Türkiye'de çalışan yabancı uyruklular tarafından kendi ülkelerine yönelik para transferleri gerçekleştirildiğini söyledi.

Bank Asya'nın şu anda 160 şubeye ve 2,8 milyon müşteriye ulaştığını kaydeden Ünal, "2010 yıl sonuna kadar 25 yeni şube daha açmayı ve müşteri sayımızı 3 milyonun üzerine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Ünal, MoneyGram'le gerçekleştirdikleri işbirliğinin getirilerine ilişkin beklentileri konusunda ise, "İlk yıl 20-25 milyon dolarlık para transferi, önümüzdeki yıldan itibaren de yüzde 5'lik pazar payı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

En çok transfer Rusya, Ukrayna ve Kazakistan'a

MoneyGram Uluslararası Pazarlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Herve Chomel ise, geçtiğimiz yıl dünya havale pazarında yüzde 7'lik bir düşüş yaşanmasına karşın MoneyGram'ın yüzde 4 büyüme sağladığını kaydetti.

Sektördeki güçlü potansiyeli besleyen iki önemli trendi gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasındaki göç hareketleri ile informal para transferlerinin daha formal platformlara taşınması olarak açıklayan Chomel, 190 ülkede faaliyet gösteren MoneyGram'ın Kanada, İtalya, Birleşik Krallık posta servisleri, WalMart ve Carrefour gibi perakende şirketleri, Standard Bank, HSBC gibi finans kuruluşlarıyla ortaklıkları bulunduğunu anlattı.

Chomel, MoneyGram'ın 2009 yılında 1,7 milyar dolar gelir elde ettiğini belirtti.

Türkiye'den en fazla transferinin Rusya, Ukrayna, Kazakistan gibi ülkelere gerçekleştirildiğine işaret eden Chomel, MoneyGram'ın bu bölgede 15 binden fazla lokasyonda hizmet verdiğini belirtti.

Bank Asya müşterisi olmayanlar da yararlanabilecek

Toplantıda verilen bilgiye göre, Bank Asya müşterisi olmayanların da faydalanabileceği MoneyGram uluslararası para transferleri Türkiye'de dolar ve euro olarak tahsil edilebilecek.

Hizmet kapsamında Türkiye'de bulunan müşteriler, MoneyGram aracılığıyla Bank Asya şubelerinden para çekebilecek, dolduracağı bir form ile MoneyGram ağına dahil olan yerlere dolar olarak para gönderimi yapabilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir