Banka kartı kullanımı için kampanya

BKM, "Banka Kartı Demek, Nakit Para Demek" sloganıyla kampanya başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bankalararası Kart Merkezi (BKM), banka kartı kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla yeni bir kampanya başlattı.

BKM açıklamasına göre, "Banka Kartı Demek, Nakit Para Demek" sloganıyla başlatılan kampanyanın reklam filminde, sinema ikonu James Bond, tarihin gizemli karakteri Kleopatra ve para aşkı ile tanınan Napolyon da alışveriş yaparken banka kartı kullanıyor.

Einstein'dan, Marilyn Monroe'ya, Bob Marley'den büyücü Gandalf'a birbirinden farklı tiplemelerin rol aldığı kampanyaların ardından BKM, yeni banka kartı kampanyasında, yine sıra dışı karakterler ile dikkati çekiyor.

Reklam filmlerinde, Kleopatra kendi adını taşıyan plajında tostu ve ayranını, James Bond hiçbir filminde yanından ayırmadığı çantasını, para denilince akla ilk gelen isim Napolyon da adını taşıyan kirazı banka kartı kullanarak almaya başlıyor.

Açıklamaya göre, Türkiye'de bugün 70 milyona yakın banka kartı kullanılırken, 2004 yılında başlayan ve dört ay süren ilk kampanyanın sonucunda, alışverişlerde banka kartı kullanım oranında yüzde 57'lik bir artış sağlanmış, geçen yıl da Okan Bayülgen'in renkli tiplemeleriyle alışverişlerde banka kartı kullanımı yüzde 39 oranında artmıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir