Bankalarda Ramazan yarışı

Geleneksel hale gelen bayram kredilerinde bankalar müşteri kapma yarışına girdi. Kredilerde hem vade, hem miktar arttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ece CEYHUN

İSTANBUL - Artık geleneksel hale gelen bankaların her bayram öncesinde bireysel müşterileri için hazırladığı kredi paketleri tamamlandı. Bankalar bu yıl geleneksel bayram paketlerinde yine hem vadeleri uzattı hem de verdikleri kredi miktarını büyüttü. Bayram için hazırlanan avantajlı kredi paketleri ağırlıklı olarak ağustos ayının sonunda biterken kullandırılan miktar 60 bin TL'ye ödeme vadeleri de 60 aya kadar uzuyor. Bazı bankalar iki bayram arası ödeme olmaz sloganı ile bu bayram kredi alan müşterinin borcunu Kurban Bayramı'ndan sonraya öteliyor. Ramazan Bayramı'nın bu yıl okulların açılışına da yakın gelmesi nedeniyle bankalar paketlerinde vade ve miktar çeşitlemesine de gitti. İşte bankaların bayram kredileri:

İş Bankası'nda 10 aylık krediye yüzde 0.58 faiz

İş Bankası'nın, "Geleneksel Bayram Kredisi Kampanyası" 29 Ağustos 2011 tarihine kadar geçerli olacak. Kampanya kapsamında, tüm ücretli çalışanlar, serbest meslek sahipleri ile emekliler, 10 ay vadeye kadar aylık yüzde 0.58 faiz oranıyla 5 bin TL kredi kullanabilecek. Kampanya dönemi içinde, 30 bin TL ve 60 aya kadar aylık yüzde 1.25 faiz oranıyla nakit kredi kullanma fırsatı da sunuluyor. Banka, Maksimum İhtiyaç Paketi olan Maximum Kart sahiplerine de Geleneksel Bayram Kredisi'nden masraf ya da faiz indirimi ile yararlandırıyor. Geleneksel Bayram Kredisi başvuruları başta İş Bankası şubeleri olmak üzere 4402'ye SMS gönderilerek veya Bankamatiklerden, İş Bankası İnternet Şubesi'nden, 444 02 02 numaralı Telefon Şubesi'nden, ya da yeni bankacılık uygulamaları İşCep, İşPad veya İşWap'tan yapılabiliyor.

Şekerbank'tan esnaf ve KOBİ'ye bayram kredisi

Şekerbank, bu bayram esnaf ve küçük işletmelerin nakit ihtiyaçları için kredi paketi hazırladı. Temmuz ayında başlayan 'İşinize Ramazan Bereketi' kampanyası 29 Ağustos'ta sona erecek. Banka esnaf için aylık yüzde 1.49 faiz oranı ile 60 ay vadeli 50 bin liraya kadar kredi paketi hazırlarken küçük işletmeler için 200 bin TL tutarında aylık yüzde 1.39 faizle 36 ay vadeli destek sağlıyor. Bankanın açıklamasında "3 ay taksit erteleme seçeneği bulunan kampanya kapsamında ayrıca, bankacılık işlemlerinde yüzde 50'ye, kredi faizlerinde ise yüzde 20'ye varan oranlarda indirim avantajı sağlayan ürünümüz Üreten Paket veya vadeli ödemeleri garanti altına alan, çek yaprağı başına garanti limiti yükseltilmiş ürünümüz Üreten Çek alan esnaf ve küçük işletmelere, kampanyada kullandırılan kredilerin masraf tutarında 50 TL indirim yapılacak. Masraf tutarı ve kredi kullanımı sırasında yapılacak sigortalar da ayrıca kredilendirilebilecek" denildi.

Akbank'ta dileyene 3 ay ertelemeli kredi

Akbank, Ramazan döneminde tüketicilerin nakit ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hazırladığı pakette dileyene 3 ay erteleme imkanı sunuyor.

Bankadan yapılan açıklamada kampanyanın 19-60 ay vade aralığında yüzde 1.25 faiz oranı ve 250 TL masrafla ihtiyaç kredisi kullanılabildiği ifade edilirken kredi tutarının 20 bin liraya kadar çıktığı kaydedildi. Düşük tutarlı nakit ihtiyacı olan müşteriler içinde 5 bin TL, 12 ay vadeye kadar 219 TL masraflı ve yüzde 0.79 faizli kredi seçeneklerinin de mevcut olduğu aktarıldı. Akbank, ayrıca tüm müşterilerine dilerlerse 3 ay taksit erteleme seçeneği de sunuyor. Bu durumda ilk taksit ödemesi aralık ayında başlıyor.

Garanti'nin hem Mini hem Mega paketi var

Garanti Bankası, "Tam Destek" hizmetleri kapsamında, Ramazan Bayramı için hem Mini hem Mega paket hazırladı.  Banka, kampanya kapsamında; kredi ihtiyacı olan müşteriler için yüzde 0.39 faizle 5 bin liralık "Mini Paket" ve 200 TL ile başlayan taksitlerle 10 bin liralık "Mega Paket" hazırladı. Banka ayrıca 50 bin TL'ye kadar istenirse dosya masrafsız kredi seçenekleri de hazırladı. Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil, "Müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu krediyi, en kolay ödenebilir şekilde vermeyi hedefliyoruz. Bu nedenle, ihtiyaçlarına uygun farklı kredi alternatifleri geliştiriyoruz. Ramazana özel hazırladığımız Mini ve Mega Kredi paketlerinin yanı sıra 50 bin liraya varan kredi paketleri ile müşterilerimize farklı tutarlardaki ihtiyaçlarına yönelik kredi imkanları sunduk, sunmaya da devam edeceğiz" dedi.

VakıfBank'ta 50 bin liraya kadar destek

VakıfBank, "Geleneksel Bayram Kredisi"nde 10 aydan 60 aya 5 bin liradan 50 bin liraya kadar değişen miktar ve vadelerde çeşitli kredi paketleri hazırladı. Bankadan yapılan açıklamada, 5 Ağustos'tan itibaren başlayan kampanya ile müşterilerinin bayram ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflendiği ifade edilerek "VakıfBank, Geleneksel Bayram Kredisi kampanyası kapsamında isteyene yüzde 0.55'ten başlayan faiz oranları ile 50 bin liraya kadar, isteyene masrafsız seçeneği ile 20 bin liraya kredi kullanma imkanı sunuyor" denildi.

Evini teminat gösterene ING'den 100 bin lira kredi

ING Bank, Ramazan ayının başlaması ve bayramın yaklaşmasıyla birlikte artan ihtiyaçlara "Mini Kredi" paketiyle destek veriyor. Kampanya dahilinde tüketiciler, bayram ihtiyaçlarını 60 aya varan vadeler ve yüzde 0.39'dan başlayan faiz oranlarıyla karşılayabilecek.

Banka ayrıca bayram döneminde tüketicilerin yüksek tutarlı nakit ihtiyaçları için de ipotekli ihtiyaç kredisi kampanyası yürütüyor. Bankanın ipotekli ihtiyaç kredisinde tüketiciler evlerini teminat göstererek 100 bin TL'ye kadar yüzde 1.19 faiz ve 500 TL sabit masraf ile kredi kullanabiliyor. ING, Ramazan ayında sadece bireylere değil KOBİ'lere yönelik de işletme sermayesi kredisi sunuyor. ING'nin bayram için hazırladığı KOBİ kredisinde vade 36 aya varırken faizi yüzde 1.08.

TEB, iki bayram arası taksit ödetmiyor

Bu bayramın en ilginç kampanyalarından biri TEB'de. 'İki Bayram Arası Ödeme Olmaz' sloganı ile Ramazan Bayramı için kredi paketi hazırlayan TEB, şimdi kredi kullanan müşterilerine ödemeyi Kurban Bayramı'ndan sonraya öteliyor. Bankadan yapılan açıklamada bayram alışverişinden okul harcamalarına, tatilden ev tadilatına kadar tüketicilerin ihtiyaç duyduğu finansal desteği 3 ay erteleme fırsatı sunulduğu belirtilerek kampanya çerçevesinde faizin yüzde 0.99 olduğu ifade edildi.

Ziraat bir yıl vadeye 0.80 faiz uyguluyor

Ziraat Bankası'da bayramda 5 bin liralık kredi kullanmak isteyen müşterilerine yüzde 0.80 ile kredi kullanma imkanı sunuyor. Faizi yüzde 0.80 olan kredinin vadesi ise 12 ay. 310 lira masraf alınan kredinin aylık ödemesi ise 443 liraya denk geliyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir