Bankaları dinleriz, doğru neyse onu yaparız

Babacan, "Devlet düzenleme yapar, bankalar da buna uyar. Kavga diye bir şey olmaz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Merkez Bankası, fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikasını ve kullanacağı para politikası araçlarını kendisi belirlemeye devam edecek. Burada önemli olan bağımsızlığı doğru bir çerçeveye oturtmak" dedi.

Babacan, Kanal 24 Televizyonunda katıldığı bir programda, soruları yanıtladı. Babacan, "Bankalarla kavga bitti mi?" şeklindeki soru üzerine "bankalarla kavga" diye bir şeyin söz konusu olamayacağını belirterek, "Devlet düzenleme yapar, bankalar da buna uyar. Kavga diye bir şey olmaz. Uymayana da yaptırım vardır. Bankaları dinleriz, görüşlerini alırız ama Türkiye için doğrusu neyse de onu yaparız" diye konuştu.

MB, politika araçlarını kendi belirlemeye devam edecek

Merkez Bankası'nın bağımsızlığıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Bakan Babacan, şöyle konuştu:

"Merkez Bankasının temel önceliği fiyat istikrarıdır. Burada Merkez Bankası bağımsızlığı böyle bağımsız bir devlet, bağımsız bir cumhuriyet anlamına kesinlikle gelmiyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir kuruluşu. Ama burada önemli olan yine kanunda yazılmış, para politikalarının temel amacı, fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmektir, para politikası finansal istikrarı da gözetecektir.

Yine Merkez Bankasının fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikası ve kullanacağı para politikası araçlarını doğrudan kendinin belirlemesi esas olmaya devam edecektir. Burada önemli olan bağımsızlığı doğru bir çerçeveye oturtmak, aynı zamanda Merkez Bankamızla diğer ilgili bütün kurumlarla koordineli bir şekilde çalışmasını sağlayacak ortamı oluşturmak."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir