Barosso'nun Eurobond teklifini inceleyecek

Merkel, Sarkozy ve Monti ile yapacağı görüşmede, Barroso'nun Eurobond'ların piyasaya sürülmesi teklifini değerlendirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Eurobond adı verilen Avrupa ülkeleri ortak bonolarının piyasaya sürülmesine karşı olmasına rağmen, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun bu yöndeki bir teklifini inceleyeceği bildirildi.

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, bugün Berlin'de yaptığı açıklamada, Merkel'in Perşembe günü Strasburg kentinde Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İtalya Başbakanı Mario Monti ile yapacağı görüşmede, Barroso'nun Eurobond'ların piyasaya sürülmesi konusunu da görüşeceğini belirtti.

Alman hükümetinin Eurobond'ların Avrupa'daki borç krizini çözebileceğine inanmadığı, bunun yerine krizin sebeplerine karşı mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Seibert, Barroso'nun önerisiyle ilgili olarak ancak ayrıntılı bir incelemeden sonra bu konuda açıklama yapabileceklerini kaydetti.

Seibert ayrıca, Merkel'in İspanya'da seçimleri kazanan Mariano Rajoy ile yaptığı bir telefon görüşmesinde de, Almanya'nın, İspanya'daki mali krizin aşılması konusunda işbirliği yapmaya hazır olduğunu ifade ettiğini söyledi.

Seibert'in düzenlediği basın toplantısına katılan Dışişleri Bakanlığının bir sözcüsü ise, Mısır'daki huzursuzluklardan dolayı Alman hükümetinin duyduğu endişeyi dile getirerek, Mısır'da tarafların, ülkedeki demokratik süreci baltalayabilecek davranışlardan kaçınmasını istediklerini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir