Barzani'den 1 milyar dolarlık tazminat davası

Barzani, kendisini İran ile petrol kaçakçılığından rüşvet almakla suçlayan muhalif Roznama dergisi hakkında tazminat davası açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAĞDAT - Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani, kendisini rüşvet almakla suçlayan bir dergiye, 1 milyar dolarlık tazminat davası açtı.

Irak'ta basın özgürlüğünü gözleme adındaki basın savunma örgütünün internetteki sitesinden yapılan açıklamada, Barzani'yi İran ile petrol kaçakçılığından rüşvet almakla suçlayan, muhalif Roznama (Kürtçe Takvim) dergisi hakkında 25 Temmuzda açılan davayla Irak basın tarihinde istenen en yüksek tazminatın istendiği vurgulandı.

Sitedeki açıklamada, mahkemenin, bu olayla ilgili 8 Ağustosta Erbil'de karar vermesinin beklendiği belirtildi.

Muhalefet partisi Goran'ın (Değişim) lideri Nişervan Mustafa'ya ait dergi, 2007'de kuruldu. Dergide 20 Temmuzda Irak'ın kuzeyindeki yönetimle İran arasında petrol kaçakçılığı yapıldığı hakkında bir yazı yayımlanmış, yazıda, bu kaçakçılığın Barzani'nin partisi Irak Kürdistan Demokrat Partisi ile Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği partisine milyonlarca dolar getirisi olduğu ifade edilmişti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir