Barzani'den depremzedelere 1 milyon dolar

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim, Van'daki depremzedeler için Kızılay'a 1 milyon dolar bağışlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERBİL - Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim, Van'daki deprem nedeniyle Kızılay'ın hesabına 1 milyon dolar yatıracak.

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim yetkilileri, Van'daki deprem nedeniyle Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'na taziye ziyaretinde bulundu. Bölgesel yönetimin Başbakan Yardımcısı Azad Perwari, Sağlık Bakanı Tahir Hawrami ve Erbil valisi Nevzat Hadi'nin yer aldığı heyet üyeleri, ziyarette Van'daki deprem nedeniyle duydukları üzüntüyü dile getirerek başsağlığı dileklerini ilettiler.

Berwari, 1980'lerin sonu, 1990'ların başında Türkiye'nin Kürt bölgesi halkları için yaptıkları iyilikleri hiçbir zaman unutmadıklarını belirtti. Van depreminden sonra Dohuk, Mergasur, Çoman, Soran gibi birçok bölgede halkın yardım topladığını, aynı zamanda belediyelerin de katkısıyla yardım kampanyalarının düzenlendiğini ve bu kapsamda ayni yardım içeren birçok kamyonun hazırlandığını dile getirdi. Bölgesel yönetimin başkanı Mesut Barzani adına 1 milyon doların Erbil'deki

bir Türk bankası şubesine, Türk Kızılayı hesabına yatırılacağını ifade eden Berwari, "bu mütevazi yardımın bir dostluk nişanesi olarak kabul edilmesini dilediklerini" söyledi.

Bölge yönetimi olarak iyi günde kötü günde Türkiye ile birlikte olacaklarını belirten Berwari, "Van'daki depremin Türkiye'nin başına gelen son musibet olmasını dilediklerini" de kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir