Başarı yerine mitinge gelenleri sayıyor

Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın 'senin mitinginde şunlar vardı' diye eleştirilerine peki senin mitinginde kimler vardı sorusuyla karşılık verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜZCE - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde terör saldırılarının yaşandığını belirterek, "Sayın Başbakan terörle mücadelede üstün başarı sağlayacağı yerde partileri suçluyor. 'Senin mitinginde şunlar vardı' diyor. Peki seninkinde kim vardı? Bunların üzerinde hiç durmuyorsun" dedi.

Bahçeli, partisinin Düzce'de Atatürk Anıtı önünde düzenlenen mitingde halka seslendi.

12 Haziran'daki seçimlerin tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Bahçeli, seçimleri "kavşağa sürüklenmiş Türkiye için karar anı ve dönüm noktası" olarak nitelendirdi.

Türkiye'de terör örgütünün her yerde eylem içinde olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları söyledi:

"İstanbul'da eylemde, Diyarbakır'da eylemde, Hakkari'de eylemde. Ama Sayın Başbakan terörle mücadelede üstün başarı sağlayacağı yerde partileri suçluyor. 'Senin mitinginde şunlar vardı' diyor. Peki seninkinde kim vardı? Bunların üzerinde hiç durmuyorsun. Terörün kökünü kazımak gibi bir gayretin içine girmiyorsun, demokratik açılım zırvası ile memleketi etnik kökenli bölünmeye doğru götürüyorsun. Bunlarla ilgili de 12 Haziran öncesi Anayasa değişikliği yapacağını, ileri demokrasi, özgürlük kavramlarını öne çıkartarak yine vatandaşı aldatarak, kandırarak seçimlerden sonuç almaya çalışıyorsun. Bütün bunlar bu şekliyle devam ederken büyük sıkıntılarda beraberinde geliyor. Bu böyle devam etmemeli, devam edemez. Hangi partiden olursak olalım hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Yanlış yönetimler sadece muhalefet oyu kullanmış vatandaşları ezmiyor, iktidarın üst kademedeki yakınları, yalakaları, hanedanlarının dışında o partiye oy verip de hala işsiz ve yoksul kalan vatandaşlarımızı da eziyor. Öyleyse bu iktidarın üçüncü döneminin olmaması lazım."

Başbakan başladığı yere dönüyor

Partisinin mitingleri için Ankara'dan karayoluyla yola çıkan Bahçeli, yolda basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Gazetecilerle bir süre sohbet eden Bahçeli, bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerdeki konuşmalarını anımsatarak, değerlendirmesini sorması üzerine, eline bir kağıt alarak, birkaç tane sekiz rakamı çizdi.

Başbakan'ın konuşmasının sekiz rakamı gibi bir yerden başlayarak dönüp dolaşıp aynı yerde geldiğini belirten Bahçeli, "Tüm konuşmaları bir yerde başlayıp aynı yere dönüyor. Konuşmalarında tamamen çelişki var. Kafası karışmış durumda" dedi.

Sekiz rakamının sadece şoför eğitimi konusunda işe yaradığını anlatan Bahçeli, "Eğer araba kullanmaya yeni başlayan bir kişi sekiz rakamı gibi manevra yaparsa sürücülüğünü geliştirir" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir