Başarılı özel güvenlik elemanları ödüllendirildi

GÜSOD tarafından geçtiğimiz yıl başarı gösteren ve kurumlarında uzun süre çalışan güvenlik personelleri ödüllendirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA) – Özel güvenlik şirketlerinin üye olduğu Güvenlik Servisleri Organizasyon Birliği Derneği-GÜSOD, 2017 yılında başarı gösteren ve kurumlarında uzun süre çalışan güvenlik personelini ödüllendirdi. Ödül töreninde konuşan GÜSOD Başkanı Murat Kösereisoğlu, iç güvenlikte polisin büyük bir etkinlik ile çalıştığını ve hatta yurt dışı operasyon kabiliyetine dahi eriştiğini vurgulayarak, “Polis, hem sayısal hem de konsantrasyon olarak dış tehditlerine yöneldikleri için iç güvenlikte özel güvenliğe daha farklı bir misyon yüklenmeye başladı. Çünkü biz içerde 300 bin kişiyiz. Kanunumuzda kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette diyor. Devletin bu mücadelesi içinde en iyi desteği verebilecek olan içerdeki asayişin sağlanmasına destek olabilecek olan özel güvenliktir. Bu sorumluluğumuz bilinciyle biz hizmetlerimizi yürütmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Kahramanlık hikayeleri

Ödül töreninde başarı ödülü alan güvenlikçilerin kamuoyuna pek yansımayan büyük olayları engellemekte etkili olduğu dikkati çekti. Seda Çam, Menderes Zont, Musa Sarıtaç, Sedat Korkmaz çeşitli nitelikteki terör saldırılarına engel olduğu için ödül aldılar.

Hırsızlık önleme, yaralanmaların ve yangınların önüne geçme gibi olaylara müdahaleleriyle can ve mala yönelik kayıp-suçları önleyen ve ödüle değer görülen güvenlik personelinin isimleri şöyle: Mehmet Venceli, İbrahim Erdoğan, Gökhan Duran, Fırat Demirel, Serkan Karahan, Nadide Özgöç, Orhan Duman, Mustafa Şahin, Bahadır Salık.

Ayrıca kurumlarında 10 yıl ve daha fazla süredir çalışan Dilek Mutlu İsmail Tanrıseven, Serkan Erguvan, Cihangir Güngör, Rafet Özkan, Nihat Korkmaz, Volkan Bostancı, Cihan Meral, Hasan Bayram Baykal, Ömer Torlak, Ünal Kurt, Murat Keskin, Ahmet Sağlam’a da ödül verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir