Başbakan Tekel işçilerini 4/C'li olmaya çağırdı

Erdoğan Tekel işçilerinden bir an önce 4/C'ye başvurmalarını istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekel işçilerine çağrıda bulunarak, "Biz hiçbir zaman sizlere zulmetmedik, zulmetmeyiz. Gidin 4/C'ye müracaatlarınızı süratle yapın, oyuna gelmeyin" dedi.

Başbakan, Atatürk Havalimanı'ndan Katar'a hareketinden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. "4/C'yi biz icat etmedik. 4/C, Türkiye'deki sendikaların bize önerisidir" diyen Başbakan, işçilerin Şubat ayı sonuna kadar 4/C'ye müracaatlarını yapmasını istedi.

Başbakan Erdoğan, 1 Şubattan itibaren bu işçilerin kıdem ve ihbar tazminatı olarak 350 milyon lirasının yatırıldığını da söyledi.

Erdoğan, bir gazetecinin "Tekel işçileri eylemlerine devam ediyor. Sendikalar da bu konuda karar aldı. Ayrıca Tekel'in 57 işletmesinden 53'ü kapanıyor. Bu kapanan işletmelerin arazilerinin çok ucuza kapatılmak istendiği yönünde iddialar var. Dün de bu arazileri belediyelere devredebileceğinizi söylediniz. Bu konudaki durum nedir?" sorusu üzerine, Tekel konusunda çok sayıda spekülasyon yapıldığını söyledi.

"AK Parti iktidarı bu milletin kendine ait olan ne menkulünü, ne gayrimenkulünü kimseye peşkeş çekmemiştir. Çekmez, çekilmesine de müsaade etmez" diyen Başbakan Erdoğan, piyasada bu konuda çok sayıda iş takipçisinin olduğunu söyledi. Erdoğan, "Piyasada olduğu gibi medyada da insanlar var. Bunu da açıkça söyleyeyim. Medyada bunun takibini yapanlar, önce kendi patronuna baksınlar ondan sonra da bu süreci izlesinler" dedi.

Erdoğan, özelleştirilen bazı kurumların arazileriyle ilgili olarak belediyelere bazı devir teslim işlemlerinin yapıldığını, bazı vakıf üniversitelerine de yasanın verdiği yetkiler kullanılarak arazi teslimi yapıldığını kaydetti.

Bu tür uygulamalara bundan sonrada devam edeceklerini ifade eden Başbakan, "Bunlar bize yasadan gelen yetkiler. Yasaya aykırı herhangi bir şey burada söz konusu değil. Peşkeş çekmek, vesaire bunlar iktidarımızın uygulamaları içinde yoktur" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir