Başka satın almalar da olabilir

ING Bank Türkiye Genel Müdürlüğüne atanan Pınar Abay, Türk bankacılık sektörünün geçtiğimiz dönemde rüştünü ispat ettiğini,belirterek "Önümüzdeki 3 ila 5 yıllık vizyonumuz içinde başka satın almalar olabilir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ING Bank Türkiye Genel Müdürlüğüne atanan Pınar Abay, bankaya dair üç hayali bulunduğunu, kısa vadede Türkiye'de daha güçlü bir rakip, uzun vadede de seçtikleri alanlarda neredeyse rakipsiz bir banka olma hayali olduğunu kaydetti.

ING Bank Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Wilfred Nagel'in ING Grubu Risk Yönetimi Başkanı olarak atanması, Abay'ın da ING Bank Türkiye Genel Müdürlüğüne getirilmesi dolayısıyla basın toplantısı düzenlendi.

Abay, toplantıda yaptığı konuşmada, 1977 Ankara doğumlu olduğunu belirterek üniversiteden mezun olduktan sonraki iş yaşamını anlatan Abay, hem Türkiye'nin büyümesinde rol almak, hem de iki çocuğunu Türkiye'de büyütmek istemesinden dolayı yurt dışında çalıştıktan sonra ülkeye dönmeye karar verdiğini söyledi.

Türkiye'de özellikle yabancı sermayenin hızla girdiği dönemde birçok kurumla çalıştığını, ayrıca ING'nin Oyakbank'ı satın almasından sonraki süreçte Türkiye'deki çalışmaları yürüten ekibin lideri olduğunu, danışmanlık kariyeri süresince ING Grubu ve ING Bank'ı yakından takip ettiğini vurgulayan Abay, ING'nin Türkiye'deki vizyonu ile kendi vizyonu çok örtüştüğü için gelen teklifi kabul ettiğini belirtti.

Rakipsiz olacağız

Bundan sonraki dönem için ING Bank'ta çalışma ekibiyle birlikte hayata geçirmeyi düşündüğü üç hayali bulunduğunu dile getiren Abay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Birinci hayalim; Türkiye'de çalışmak için en çok tercih edilen kurum olacağız. Türkiye'deki yeteneklerin en çok çalışmak için tercih ettiği kurum ING Bank olacak. Bununla ilgili çok ciddi çalışmalar yapacağız. Bizim Türkiye'deki stratejimiz, kısa vadede önce rakiplerimize daha da güçlü bir rakip olmak. Ama uzun vadede ING'nin global bilgi birikiminin çok olduğu, müthiş deneyimleri olduğu alanlarda neredeyse rakipsiz olmak. Dolayısıyla biz kısa vadede daha güçlü bir rakip olacağız. Ama uzun vadede de seçtiğimiz alanlarda Türkiye'de neredeyse rakipsiz bir banka olma hayalimiz var.

İlgi alanımız orta ve büyük ölçekteki bankalar

Satın almalara ilişkin Abay, Türk bankacılık sektörünün geçtiğimiz dönemde rüşdünü ispat ettiğini, bundan sonraki dönemde Türkiye'de yabancı yatırımların, yurt dışındaki krize rağmen, büyüyeceğine inandığını belirterek, "ING Bank Türkiye'de büyümeyecek olsaydı beni burada göremezdiniz" dedi.

ING Bank'ın Türkiye'deki büyümesinin büyük kısmının organik büyümeden geleceğinin altını çizen Abay, şöyle devam etti:

"Elbette ki önümüzdeki 3 ila 5 yıllık vizyonumuz içinde başka satın almalar da olabilir. Bu, bizim gelecekteki Türkiye büyüme vizyonumuza paralel bir adım... 3 ila 5 yıl içinde Türkiye'de bu tip fırsatların çıkabileceğini düşünüyorum. Bu tip fırsatlar çıktığında, gerek kamu gerek özel bankalar, ING Bank mutlaka değerlendirecektir. Biz burada büyümek istiyoruz. Büyümenin getireceği ortamda önümüze çıkan fırsatları değerlendireceğiz. Dolayısıyla hem organik, hem inorganik fırsatları değerlendiriyor olacağız."

Pınar Abay, "Türkiye'de ne ölçekte banka alınmalı" diye sorduklarında, buna "orta veya büyük ölçekte olmalı" yanıtını vereceğini, bundan dolayı da ING Bank'ın önümüzdeki yıllarda ilgi alanının bu büyüklükteki bankalar olacağını vurguladı.

ING'nin DNA'larında KOBİ bankacılığı var

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Abay, kısa vadede ING Bank Türkiye'de yapılması gereken çok fazla iş ve iyileştirilmesi, daha iyi olmaları gereken alanlar bulunduğunu ifade etti.

Pınar Abay, Türkiye'de tasarrufun büyümesini çok önemsediklerini, dolayısıyla Türkiye'nin lider tasarruf bankalarından biri olmayı istediklerini belirterek, "Ayrıca KOBİ'leri çok önemsiyoruz. Çünkü Türkiye'nin girişimciliği ve ilerideki büyümesinin KOBİ'lerden geçeceğine çok inanan bir bankayız. ING'nin DNA'larında KOBİ bankacılığı var. DNA'larındaki KOBİ bankacılığını Türkiye'ye çok iyi işliyor olacağız. Bankamızın önceliği, KOBİ'lere tam destek olacak" şeklinde konuştu.

Türkiye'de 3 ila 5 yılda belli alanlarda daha da önde olacaklarına dikkati çeken Abay, bulundukları konum ve ölçek itibariyle büyük bankaların belki de yapmayacağı veya yapmaktan çekineceği alanlarda olacaklarını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir