Başkentte kar krizi

Melih Gökçek, "Ankara'da trafiği felç eden kar değil aşınmış lastiklerdir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başkentte kar yağışı nedeniyle kapanan yollarda yeterli tuzlama yapılmadığını savunan TKP Ankara İl Örgütü üyesi bir grup, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı binası önüne tuz döktü.  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, başkenti etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve soğuk hava koşullarına ilişkin, tüm belediye ekiplerinin 24 saat boyunca görev başında olduğunu bildirdi.

Kişisel internet sitesinde yayınladığı açıklamasının, radyolarda da gün boyu anons edileceğini kaydeden Gökçek, Ankaralıları hafta sonuna kadar aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.

Sabahın erken saatlerine kadar sosyal paylaşım sitesi "twitter" üzerinden de Ankaralıların sorularını yanıtlayan Gökçek, şunları kaydetti:

Dün Ankara'da yağan kar ve şiddetli tipi, trafiğimizi olumsuz yönde etkiledi.

Tipi ve kar bugün de devam edecek. Maalesef yollara aşınmış lastiklerle çıkan araçlar kayma neticesinde kaza yapmakta ve trafiği etkilemektedir. Dün kayan araçlara dikkat ettiniz ise lastikleri hep aşınmıştı.

Trafiğin felç olmasına neden bu iken; bir kısım vatandaşımız 'belediye nerede?' gibi haksız suçlamalarda bulundu.Sevgili Ankaralılar, bir araç kaydığında o araca belediye kurtarıcılarının ulaşması, önde oluşan kilometrelerce araçtan dolayı imkansız hale geliyor. Lütfen herkes sağduyulu düşünsün. Şimdi sormak isterim: Sorumlu, aşınmış lastiklerle trafiğe çıkarak kayan ya da kaza yapan araçlar mı? Yoksa belediye mi?"

4 bine yakın cadde ve bulvarın bir anda açılması mümkün değil

Bazı kişilerin kar yağar yağmaz bütün caddelerin açılmasını istediğini ifade eden Gökçek, Ankara'da 4 bine yakın cadde ve bulvar bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bunların bir anda açılması fiilen mümkün değil. Biz 369 araçla mücadele ediyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesinde bizdeki anlayış yok.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 1511 çalışan, 37 ayrı ekip, 207 kamyon, 20 kürekli kamyon, 50 unimog, 22 greyder, 26 loder, 23 dozer, 21 hidromek, ayrıca dar yerler için 150 adet elle tuzlama ekibinin 24 saattir görev başında olduğu bilgisini veren Gökçek, sözlerine şöyle son verdi:

"Sevgili Ankaralılar, lütfen bugünden başlamak kaydıyla hafta sonuna kadar aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmayınız. Çünkü eksi hava sıcaklığı dolayısıyla kar altında devamlı gizli buzlanma olacaktır. Tekrar tekrar istirham ediyoruz aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmayınız."

'Rezil ettin yollarda Ankara halkını Gökçek'

Başkentte kar yağışı nedeniyle kapanan yollarda yeterli tuzlama yapılmadığını savunan TKP Ankara İl Örgütü üyesi bir grup, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı binası önüne tuz döktü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan TKP Ankara İl Örgütüne üye bir grup, "Rezil ettin yollarda Ankara halkını Gökçek", "Melih Gökçek'in belediyeciliğine boyun eğmiyoruz" ve "Yolsuzluk kokan Büyükşehir'i tuzlamaya geldik" yazılı dövizler taşıdı.

Gruptakiler adına konuşan TKP Ankara İl Yöneticisi Tuncay Çelen, meteorolojinin günler öncesinden uyarmasına rağmen Ankara Büyükşehir Belediyesinin yeterli önlem almadığını ve Ankaralıları kara teslim ettiğini söyledi.

"Melih Gökçek bir kez daha sınıfta kalmıştır" diyen Çelen, şöyle konuştu:

"Dün akşam üzeri yaşananlar tam bir felakettir. Tadı çoktandır kaçan Büyükşehir Belediyesinin artık tuzu da kalmamış ki, buz tutan yollar yeterince tuzlanmamış, mahsur kalan servis araçlarını bekleyen öğrenciler, araçlarını hareket ettiremeyen sürücüler, kara teslim düşmüştür. Toplu taşıma araçları çalışmamış, insanlar boş yere saatlerce otobüs duraklarında beklemiştir. İnsanlar evlerine ulaşabilmek için kilometrelerce yolu yayan yürümek zorunda kalmıştır."

Yaşananların Türkiye'nin başkentine yakışmadığını ifade eden Çelen, "Tadı tuzu kalmayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i istifaya çağırıyoruz" dedi.

Gruptakiler, açıklamanın ardından yanlarında getirdikleri tuzu belediye binasının önüne döktü.

Bu konularda ilginizi çekebilir