Başkentteki ulaşım zammına dava

TÜDEF, toplu taşıma ücretlerine yapılan zammın yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Ankara İdare Mahkemesinde dava açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), toplu taşıma ücretlerine yapılan zammın yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Ankara İdare Mahkemesinde dava açtı.

TÜDEF Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, mahkeme önünde yaptığı basın açıklamasında, "Ankara halkına ülkenin en pahalı ve en kötü toplu taşım hizmetini veren, belediyecilik ile tüccarlığı karıştıran Ankara Büyükşehir Belediyesi nedensiz ve fütursuz olarak ulaşım fiyatlarını bir kez daha artırmıştır" dedi.

Zammın nedensiz olduğunu yineleyen Çetin, Ankara 9. İdare Mahkemesinin 6 ay önce zam kararını "hukuka, hakkaniyete, külfetlerin adil dağıtılması ilkesine, kamu yararına aykırı olduğu" gerekçesiyle iptal ettiğini hatırlattı.

"Bu yargı kararının, yargının ele geçirilmesi savaşı sırasında Başbakan Erdoğan'ın da yardımıyla uygulanması zorla engellenmiş ve ardından yeni bir UKOME kararıyla yeniden hukuksuz fiyata dönülmüştü" diyen Çetin, yeni yılın ilk zammıyla da zaten haksız ve hukuka aykırı olan zamlı fiyatın bir kez daha yükseltildiğini savundu.

Zamma gerekçe olarak, "zarar ediyoruz" denildiğini ifade eden Çetin, "Bu gerekçe, AKP'nin ve Gökçek'in kamu kurumlarını ticaret iş yeri olarak görmelerinin açık bir itirafıdır. Kamu yöneticiliği tüccarlık değildir" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir