Baykal'ın ilk yorumu

Baykal, "CHP'de başkanlık sorunu yok. Partinin ekseni kaymaz. CHP bir ailedir, bu aile içi sorundur" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP'de genel başkanlık sorunu olmadığını söyledi.

Baykal, CHP'de yaşanan ki krizle ilgili bugün CHP'nin seçilmiş bir genel başkanı olduğunu ve onun görevinin başında bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Seçime kadar partiyi yönetme görevini genel başkan üstlenmiştir. Seçime giderken bir genel başkan arayışı yoktur. CHP'nin bir genel başkanı vardır. CHP'de genel başkanlık sorunu yoktur. Tartışma, partinin organlarıyla olan tartışmadır. CHP'nin ekseni kaymaz, CHP, Türkiye'nin en köklü, kurumsallaşmış, çizgisi tarih içinde oturmuş büyük bir kurumdur. CHP ile ilgili kaygı verici durum yoktur. Kendi içimizde tartışmalar olur. CHP bir ailedir, bu aile içi sorundur. Aile meclisinde sorunlar görüşülür."

Önder Sav'ın kendisiyle ilgili söylediği olumlu sözlerin hatırlatılması üzerine Baykal, "Siyasette sürekli küslük olmaz. Ben en gergin anlarda dahi, tartışma içinde olduğum anlarda dahi olumsuz cümleler söylemedim" dedi.

 Deniz Baykal, aday olup olmayacağı yönündeki soruyu da şöyle yanıtladı:

"Bugün CHP'nin seçilmiş bir genel başkanı var, görevinin başındadır. Önümüzde bir seçim var. Seçime kadar geçilecek sürede partiyi yönetme sorumluluğunu üstlenmiştir. Hepimize düşen görev, ona bu çabasında yardımcı olmaktır, katkı vermektir. Partinin başarılı olması için üzerimize düşen görevi yapmaktır. Bunu yapıyoruz. Bunu yapmaya çalışıyoruz. O nedenle sorun, 'CHP seçime giderken bir genel başkan arayışı içinde olmalı mıdır' sorunu değildir. Bu sorun çözülmüştür. Genel başkanı vardır ve genel başkan partiyi seçime götürecektir. Hepimizin görevi de ona bu çabasında yardımcı olmaktır. Tartışma organlarla ilgilidir. MYK ile ilgilidir, Parti Meclisinin yenilenmesi ihtiyacıyla ilgilidir. Bunlar çözülebilir. Önümüzdeki dönemde parti bunlara çözüm getirecektir. Partinin yeni hevesle, inançla yola çıkması için en yetkili organların toplanması ve bu konuda bazı kararlar alması gerekebilir ama bu kararın, Parti Meclisi çerçevesinde kalacağını düşünüyorum. Onun ötesinde, bu aşamada bir arayışa gerek olduğu kanısında değilim."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir