Bayraklar, Pakistan için yarıya indirildi

Peşaver'de Taliban tarafından okula düzenlenen baskın nedeniyle Türkiye'de bir günlük milli yas ilan edildi. Yurdun dört bir yanında Türk bayrakları yarıya indirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dün Pakistan'da yaşanan çoğu çocuk 145 kişinin hayatını kaybettiği Taliban saldırısı sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de bugün bir günlük yas ilan edildiğini açıkladı. Bayraklar yarıya indirildi.

Pakistan'da 3 günlük yas ilan edildi

Pakistan'ı acıya boğan terör saldırısına hedef olan Peşaver kentinde bütün okul ve iş yerleri bugün açılmadı. Ülke genelindeki okullarda, terör saldırısında hayatını kaybedenler için törenler düzenlendi, dua edildi. Hükümet tarafından üç günlük yas ilan edilen ülkede, bayraklar yarıya indirildi.

Gül, Pakistan Başbakanı'na taziyelerini iletti

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan'da düzenlenen ve çok sayıda öğrencinin hayatını kaybettiği terör saldırısından sonra Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'e taziyelerini iletti. 

Gül'ün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Şerif'i telefonla arayan Gül, Peşaver'deki okula yapılan hain saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, terör eylemini kınadı. 

Türkiye'de de bir günlük milli yas ilan edildiğini belirten Gül, Türk halkının her zamanki gibi dost ve kardeş Pakistan halkının yanında olduğunu ve acısını paylaştığını söyledi. 

Pakistan Başbakanı Şerif de saldırıda çoğunluğu 16 yaşından küçük 130'dan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, Pakistan için çok kötü bir gün olduğunu ifade ederek, terörden büyük rahatsızlık duyduklarını kaydetti. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir