Bayramda hava nasıl olacak?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bayram tatili süresince yurdun kuzeydoğu kesimleri dışında yurt genelinde açık ve güneşli bir hava bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan değerlendirmelere göre, bugün Orta ve Doğu Karadeniz’in parçalı bulutlu, Samsun ve Ordu çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı, diğer yerlerin açık ve güneşli geçeceği tahmin ediliyor. 
Bayramın 1. günü (yarın) yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Artvin, Kars ve Ardahan ile Kastamonu’nun kıyı ilçelerinin yerel sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği bekleniyor. 
Bayramın 2. günü (Cuma) Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının yerel sağanak yağışlı, diğer bölgelerin açık ve güneşli geçeceği tahmin ediliyor. 
Bayramın 3. günü (Cumartesi) ve 11 Ağustos 2013 Pazar günleri, yurtta yağış beklenmiyor. Doğu Karadeniz’in parçalı bulutlu, diğer yerlerin açık ve güneşli geçeceği öngörülüyor. 
Hava sıcaklığında bayram süresince önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken bayram süresince en yüksek hava sıcaklığı Ankara ve İstanbul’da 30-32, İzmir ve Adana’da 34-36, Antalya ve Diyarbakır’da 37-39, Samsun’da 27-29, Erzurum’da 26-28 derece olacak.