Bayramda otoyol ve köprüler ücretsiz

Bayramı süresince toplu ulaşım araçları da yüzde 50 indirimli olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Kurban Bayramı'nda otoyollar ve boğaz köprülerinin ücretsiz olmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Karara göre, vatandaşlar, 6 Aralık 2008 Cumartesi günü saat 06.00'dan başlayarak 13 Aralık 2008 Cumartesi günü saat 24.00'a kadar otoyollar ve boğaz köprülerinden ücretsiz yararlanacak.

Ayrıca, belediyelerin 8 Aralık Pazartesi günü gece yarısından başlayarak 11 Aralık 2008 Perşembe günü saat 24.00'a kadar vatandaşların toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlandırabilmelerine olanak tanıyan karar da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bayramda toplu taşıma yarı fiyatına

İSTANBUL - İstanbullular, Kurban Bayramı süresince toplu ulaşım araçlarından yüzde 50 indirimli yararlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamada, İBB Meclisi'nin aldığı karar uyarınca 4 günlük Kurban Bayramı süresince toplu ulaşım araçlarında yüzde 50 indirim uygulanacağı bildirildi.

İETT'nin arife ve bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel olarak otobüs sefer sayısını artıracağı ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin düzenli olarak yapılması için gereken bütün tedbirleri alacağı vurgulanan açıklamada, vatandaşların İETT ile ilgili sorunlarını "0212-245 07 20" numaralı telefona iletebilecekleri kaydedildi.

Ulaşım A.Ş'nin de bayram tatili süresince tam kadro ve tam filoyla hizmet vereceği ifade edilen açıklamada, bayram süresince metro, hafif metro ve tramvay seferlerinin öğleden önce seyrek, öğleden sonraları ise sıklaştırılarak gerçekleştirileceği belirtildi.

Ek seferler düzenlenecek

Açıklamada, tarifeli seferler dışında, artan yolcu yoğunluğuna bağlı olarak ek seferler düzenleyerek İstanbullular'ın rahat seyahat etmesini sağlayacak Ulaşım A.Ş'nin, güvenlik önlemlerini en üst düzeyde tutacağı ve kontrolleri de sıklaştıracağı ifade edildi.

Açıklamada, vatandaşların her türlü sorun ve şikayetlerini Ulaşım A.Ş'nin "444 00 88" numaralı telefonuna ve "www.istanbul-ulasim.com.tr" adresine iletebilecekleri vurgulandı.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) de bayram süresince artacak yoğunluğa paralel olarak vatandaşların rahat ulaşımını sağlamak için gerekli düzenlemeleri yapacağı ifade edilen açıklamada, her bayram olduğu gibi sefer sayılarının artırılacağı ve rezervasyon tarihleri genişletilerek vatandaşlara hizmet sunulacağı kaydedildi.

Vatandaşların İDO ile ilgili şikayetlerini "444 4 436" numaralı telefona iletebilecekleri ve aynı numaradan rezervasyon yaptırabilecekleri gibi bilet de alabilecekleri belirtilen açıklamada, İDO'nun ücret tarifesi ve sefer programının "www.ido.com.tr" internet adresinden görülebileceği vurgulandı.