BBC Genel Müdürü, NYT'ye CEO oldu

BBC Genel Müdürü Thompson, New York Times'ın başkanı ve üst yöneticisi oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - İngiliz Yayın Kuruluşu BBC'nin Genel Müdürü Mark Thompson, New York Times gazetesinin başkanlığı ve üst yöneticiliği görevine getirildi. New York Times Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Arthur Sulzberger, gazetenin aldığı kararı ilan ederken yaptığı konuşmada, Thompson'ı, BBC markasını dijital ürünler ve servislere taşımış "yetenekli bir idareci" olarak niteledi.

New York Times gazetesinin basılı versiyonundaki reklam gelirlerinde düşüşler yaşadığı için dijital ürünlerindeki gelirlerini artırmaya çalışan şirket, geçen yıldan itibaren The New York Times ve The Boston Globe gazetelerine internetten erişimini paralı hale getirmişti.

Şirketin üst yöneticiliği görevinden Aralık 2011 yılında istifa eden Janet Robinson'ın yerini alacak olan 55 yaşındaki Thompson, görevine Kasım 2012'de başlayacak. Thompson, üst yöneticilik görevinin yanı sıra yönetim kuruluna da katılacak. Daha önce de teknoloji dünyasının en önde gelen isimleri arasında yer alan Joichi Ito ile Brian McAndrews, Haziran ayında şirketin yönetim kurulu kadrosuna dahil edilmişti.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir