BDDK ile AFN iyiniyet ve işbirliği anlaşması imzaladı

Anlaşmaya göre, bankacılık denetiminin güncel konularında bilgi alışverişi ve denetleme faaliyetleri konusunda işbirliği yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ASTANA - BDDK ile Kazakistan Finans Denetim Ajansı (AFN) arasında, iyiniyet ve işbirliği anlaşması imzalandı.

Kazakistan Cumhuriyeti Finans Denetim Ajansı (AFN) basın bürosundan verilen bilgiye göre, Türkiye Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile AFN, işbirliği ve iyiniyet anlaşması yaptı.

İki ülke Bankacılık sektörünün en üst denetleme kurumları tarafından imzalanan anlaşmaya göre, bankacılık denetiminin güncel konularında bilgi alışverişi ve denetleme faaliyetlerinin uluslararası normlara uygun hale getirilmesi konusunda işbirliği yapılacak.

Konsolide denetleme çerçevesinde sınır ötesi kurumların ve ana finans kuruluşlarının denetim etkinliğinin artırılması amaçlanan anlaşma ile ayrıca, tarafların denetleme faaliyetlerini etkili şekilde gerçekleştirmeleri için gerekli organizasyonun hukuki altyapısının oluşturulması da öngörülüyor.

Anlaşma kapsamında taraflar, Kazakistan'da faaliyet gösteren ticari bankalar ile Türkiye'deki finans kuruluşları ile ilgili denetleme ve diğer bilgileri karşılıklı olarak paylaşacaklar.

Bu konularda ilginizi çekebilir