BDP seçim bürosuna patlayıcı atıldı

Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki BDP seçim irtibat bürosuna el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MARDİN - Kızıltepe ilçesindeki BDP seçim irtibat bürosuna gece el yapımı patlayıcı atıldı. 

Edinilen bilgiye göre, BDP'nin, Özgürlük Meydanı'ndaki seçim irtibat bürosuna gece saatlerinde kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce saldırıda bulunuldu. 

El yapımı patlayıcı atılan ve hasar oluşan seçim bürosunda inceleme yapan polis ekipleri, olay yerine gelen BDP Kızıltepe İlçe Başkanı Fettah Tekin'e saldırıyla ilgili bilgi verdi. 

Saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin bulunması için geniş çaplı inceleme başlatıldığı belirtildi. 

BDP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, partinin Kızıltepe Özgürlük Meydanı'nda bulunan merkez seçim bürosunun dün gece saat 01.30 sularında bombalı saldırıya maruz kaldığı belirtildi. Açıklamada, kimliği belirsiz kişilerce iki el bombası atılması sonucu büroda maddi hasar meydana geldiği kaydedildi.   

Planlı bir saldırı

Saldırının tesadüfi değil planlı olduğu savunulan açıklamada, "Partimizin seçimlerde elde edeceği büyük zaferden korkan karanlık odaklar, bu bombalı provokasyonlarla seçim çalışmalarını sabote etmeyi ve halkımızı yıldırmayı amaçlamaktadır" ifadesi kullanıldı.  

"Çözüm ve seçim süreci sabote ediliyor"

Saldırıyla hem çözüm hem de seçim sürecinin sabote edildiği, ülkenin yeniden çatışmalı bir ortamına sürüklenmeye çalışıldığı ileri sürülen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Sorumlular yargı önüne çıkarılmalı"

"Bu saldırılar asla amacına ulaşamayacak, partimizin yükselişi durdurulamayacaktır. Halkımız bu çetelere karşı en iyi cevabı 30 Mart'ta sandıkta verecektir. Seçim büromuza düzenlenen bombalı saldırıyı nefretle kınıyor ve halkımızı provokasyonlara karşı duyarlı olmaya, partimizin etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz. İçişleri Bakanlığı, emniyet ve savcılık derhal harekete geçmeli, bu saldırı bir an önce aydınlatılarak, sorumlular yargı önüne çıkartılmalıdır" 

Bu konularda ilginizi çekebilir