BDP ve AK Parti binalarına saldırı

Batman'da belediye binası ve BDP il binasına silahlı saldırı düzenlenirken, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı binasına da molotofkokteyli atıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BATMAN /DİYARBAKIR - Batman'da belediye binası ile BDP il binasına pompalı tüfekle saldırıda bulunuldu.
Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, bugün saat 20.00 sıralarında, Batman Belediyesi ile BDP İl Başkanlığı binasına pompalı tüfekle ateş açıldığı, olayla ilgili olarak A.Ü. ile F.Ç'nin gözaltına alındığı belirtildi.
Açıklamada, "Şahıslar, alınan ilk ifadelerinde, özetle, kendilerine ait iş yerlerinin olaydan bir saat önce molotofkokteylli ve taşlı saldırıya uğradığını, bundan dolayı BDP ve belediyeyi sorumlu gördüklerini ve bu eylemi gerçekleştirdiklerini beyan etmişlerdir. Olayda can kaybı ve yaralanma olmamıştır. Konuyla ilgili adli işlemler devam etmektedir" denildi.
BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırı sırasında binada toplantı halinde olduklarını belirterek, "6 el kadar ateş açıldı. Kurşunlar belediye binasının duvarına isabet etti. Saldırı bilinçlidir, 3 kişi tarafından yapıldığı söyleniyor. Pompalı tüfekle ateş edilmiş ve bir kişi de yerden boş kovanları toplamış, bilinçli bir şekilde kaçmışlar" dedi.
Diyarbakır'da AK Parti İl Başkanlığı binasına saldırı
Öte yandan AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı binasına da molotofkokteylli saldırı düzenlendi.
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, yaptığı açıklamada, dün akşam Kayapınar İlçe Başkanlığı binasına, bu akşam da il başkanlığına saldırı düzenlendiğini söyledi.
Ses bombalı ve molotofkokteylli saldırılarda parti binalarında maddi hasar meydana geldiğini belirten Advan, "Bu akşam il başkanlığımıza ses bombası atıldı. O patlamayınca molotofkokteylle saldırıda bulunuldu. Güvenlik kamerası görüntülerini emniyet müdürlüğü ekipleriyle paylaştık. Saldırganların yakalanması istiyoruz" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir