Bekir Bozdağ sert konuştu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir'de yürütülen Liman Operasyonu'nun savcısını arayarak, soruşturmaya müdahale ettiği iddialarına sert tepki gösterdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bekir Bozdağ, İzmir Liman İşletmelerindeki yolsuzluk operasyonuna müdahalede bulunduğu iddialarına ilişkin, "Hiçbir savcıyı arayıp, soruşturmanın üzerini örtün demedim. Bunu diyen namussuz ve şerefsizdir, bunu dediğimi ispat etmeyen de namussuz ve şerefsizdir" ifadesini kullandı.

Yargıyı etkilemeye çalıştığı iddiasıyla Adana ve İzmir başsavcılıklarınca hakkında fezleke hazırlanan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis Genel Kurulu’nda muhalefetin eleştirilerine sert yanıt verdi.

HSYK düzenlemesinin görüşmelerinde muhalefet milletvekillerinin “Yargıya baskı” iddiaları ve sorularına sinirlenen Bozdağ, şunları söyledi:

''Hiçbir Cumhuriyet Savcısı'nı arayıp 'bu soruşturmaları durdurun, bunların üzerini örtün' demedim. Bunu diyen namussuz ve şerefsizdir, bunu dediğimi ispat etmeyen de namussuz ve şerefsizdir.  Ellerinizde kaset, tutanak varsa, ne varsa hepsini ortaya koyun. Ben Cumhuriyet Savcılarının görevlerini neye göre yaptıklarını biliyorum. Bir soruşturma başladığı zaman bunun nasıl yapılacağını kanunlar gösterir. Benim Adalet Bakanı olarak bir soruşturmayı durdurma, üzerine örtme gibi bir yola tevessül etmem asla mümkün değildir.

Bekir Bozdağ böyle bir şey dememiştir. Bir Adalet Bakanı olarak, gizli olan soruşturmanın televizyondan adeta canlı yayında verilir gibi detaylarına dair görüntülerini gördüğümde ben rahatsız olmayayım mı? Soruşturma gizli, bu gizli soruşturma böylesi aleni bir şekilde yapılması doğru mu, hukuk ihlal edilirse doğru mu? Soruşturmanın gizliliğinin en önemli nedeni insanların onur ve haysiyetinin, masumiyetinin korunmasıdır. Burada parlamentoda hepimiz büyük bir yanlış yapıyoruz, devam eden soruşturmalarla ilgili onları sanık yaptık, onları mahkum yaptık ve cezasını kestik. Bu parlamentoya yakışmaz. Bırakın hukuk işlesin. Hukuk işlediği zaman doğru kararı mutlaka verecektir. Kimsenin savcı ayarlaması söz konusu değildir.''

Bu konularda ilginizi çekebilir