Belediyeler festivali bıraksın, işine baksın!

Ankara Sohbetleri'nin bu haftaki konuğu Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu belediyelere çağrıda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meltem GÜNDÜZ

ANKARA - Ankara Sohbetleri'ne konuk olan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, çevreden belediyelere, katı atık arıtma tesislerinden baraj ve sulama kanallarına kadar birçok konuda soruları yanıtladı.

Eroğlu, "katı atık depolamasında" kurallara uymayan belediyelere cezai yaptırım uygulayacaklarını belirterek, her belediyenin şehrin nüfusuna göre katı atık arıtma tesisini kurması gerektiğini söyledi. Belediyelerin asli görevlerini yapması gerekliliğine dikkat çeken Eroğlu, her yıl çeşitli kent ve beldelerde yapılan festivalleri eleştirerek "Belediyeler önceliği festivallere değil, asli görevlerine vermeli" diye konuştu.

Çevre konusunda AB mevzuat uyumunun 2013'e kadar tamamlanmasını planladıklarını bildiren Eroğlu "Çevre, diğer ülkelerin katılım müzakerelerinde son açılan başlıklardan biri olmasına rağmen, bizde önceden açılanlardan biri oldu. Ancak, çok yüksek maliyetli altyapı yatırımları söz konusu. Yapılan ilk hesaplamalara göre 58.6 milyar Euro. Bunun 12.7 milyarı AB tarafından karşılanabilir. Planımıza göre, 21.8 milyar Euro'yu yerel yönetimler, 15.1 milyar Euro'su özel sektör, 7.7 milyar Euro'su merkezi idare, 1.2 milyar Euro'su da KİT'lerce yapılacak yatırımlar" dedi.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

 

Bu konularda ilginizi çekebilir