Beyazıt'ta işten çıkarmalara protesto

"Öğrenci Gençlik Sendikası" üyesi öğrenciler, İstanbul Üniversitesi önünde üniversitelerde çalışan öğrencilerin işten çıkarılmasını kınadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Beyazıt'ta bir grup üniversite öğrencisi, üniversitelerdeki işten çıkarmaları protesto etti.

"Öğrenci Gençlik Sendikası" üyesi öğrenciler, İstanbul Üniversitesi önünde pankart ve sloganlarla üniversitelerde çalışan öğrencilerin işten çıkarılmasına tepki gösterdi.

Düdük çalarak protestolarını sürdüren grup adına yapılan açıklamada, "üniversitede çalışan çok sayıda öğrencinin, sigorta primlerinin ödenmesinden kaçınılması nedeniyle işten çıkarıldığı" savunuldu.

İşten çıkarmaların derhal durdurularak, öğrencilerin işlerine geri alınması istenen açıklamada, Türkiye genelinde yaklaşık 73 üniversitede öğrencilerin yarı zamanlı çalıştığı ifade edildi.

Açıklamada, öğrencilerin, işten çıkarılmalar nedeniyle harçlarını ödeyemez, temel masraflarını karşılayamaz hale geldiği belirtildi.

Öğrenciler olaysız dağıldılar

Protesto gösterisine katılarak öğrencilere destek veren DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün ise "üniversitelerin her geçen gün ticarethaneye dönüştürüldüğünü" ileri sürdü.

Türkiye'nin her yerinden işten çıkarma haberleri geldiğini ancak bunlardan en ilgincinin öğrencilerin işten çıkarılması olduğunu ifade eden Görgün, eğitim sisteminin geldiği noktada, öğrencilerin yaşamak ve eğitimlerine devam etmek için çalışmak zorunda kaldıklarını kaydetti.

Öğrenciler, protestonun ardından dağıldı.