Beylikdüzü Belediyes'inde 24 gözaltı

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında adli makamlardan alınan takip kararı gereğince, 25 kişi oldukları belirlenen bu kişilerin takibe alındığı kaydedildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Beylikdüzü'nün de yer aldığı 9 ilçedeki 33 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında eski belediye başkanı ve belediyede görevli müdürlerin de bulunduğu 24 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığının istihbarat çalışmalarında, Beylikdüzü Belediyesi ve yan kuruluşu BEYAŞ Turizm Sağlık İnşaat A.Ş'deki bir grubun, "ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak, görev ve unvanını kötüye kullanmak suretiyle haksız kazanç elde ettiklerinin tespit edildiği" belirtildi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında adli makamlardan alınan takip kararı gereğince, 25 kişi oldukları belirlenen bu kişilerin takibe alındığı kaydedildi.

Bu kişilerle ilgili Avcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt, Fatih, Güngören ve Küçükçekmece'deki toplam 33 adresin belirlendiği aktarılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Büyükçekmece 1. Sulh Ceza Mahkemesinden alınan arama ve el koyma kararına istinaden, organize bir şekilde ihaleye fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik, rüşvet, zimmet, imar planlarında usulsüzlük ve görevi kötüye kullanma suçlarını işleyen 25 şüpheliyi yakalamak, faaliyetlerini sonlandırmak ve suç unsuru malzemeleri ele geçirmek maksadıyla, 9 Nisan günü saat 07.00'den itibaren 33 adrese 350 jandarma personelinin katılımıyla eş zamanlı operasyon yapılmış ve aralarında eski belediye başkanı ve belediyede görevli müdürlerin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştır."

Açıklamada, operasyonda muhtelif çaplarda 5 adet tabanca, 277 adet tabanca fişeği, bol miktarda doküman ve muhtelif belgeler, sahte kredi kartları, kaşeler ve avukat tanıtım kartlarının da ele geçirildiği bildirildi.

Öte yandan, operasyonda gözaltına alınan eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı ile M.A, A.S, F.E, S.A, B.T, İ.Y, Ö.G, S.K. ve Y.A'nın da aralarında bulunduğu 24 kişinin sorgularına Esenkent Jandarma Karakolu'nda devam ediliyor.