Beyoğlu'nda biber gazlı müdahale

Yüksekova'daki olayları protesto ettikten sonra dağılan grubun çevreye havai fişek atması üzerine polis müdahale etti. Polisin attığı gazdan çevredeki vatandaşlar da etkilendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Beyoğlu'nda, Yüksekova'daki olayları protesto ettikten sonra dağılan grubun çevreye havai fişek atması üzerine polis tarafından müdahalede bulunuldu. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Meclisi ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü üyeleri, Galatasaray Meydanı'nda toplandı. BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ile sanatçı Ferhat Tunç da gruba destek verdi. 

Yüksekova'daki olayları protesto eden pankartlar taşıyan ve sloganlar atan gruptakiler, basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı. Gruptakiler daha sonra Tarlabaşı Bulvarı üzerinden Dolapdere'ye yöneldi. Polis, grubun daha fazla ilerlemesine izin vermedi. Hayyam Köprüsü üzerinde çevreye havai fişek atan gruba polis ekipleri biber gazıyla müdahale etti. Bazı vatandaşlar da gazdan etkilendi. Polislerle, taş atan göstericiler arasında ara sokaklarda kovalamaca yaşandı. 

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü.  

Bu konularda ilginizi çekebilir