Bilanço ağır!

Kobani protestoları nedeniyle yaşanan olaylar sonrasında 7 ilde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Çıkan çatışmalarda Diyarbakır’da 10, Mardin’de 5, Siirt’te 3, Van'da 1 ve Batman’da 1, Muş’ta da 1 kişi hayatını kaybetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto etmek için yurt genelinde süren olaylar sonrasında, Güneydoğu'daki bir çok şehir ve ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ülke genelindeki olaylarda 19 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı. 

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde bu akşam saatlerinde 2 kişi daha öldürüldü. Dünkü olaylarda yaşamını yitiren 19 kişiyle birlikte Güneydoğu'daki gösterilerde ölenlerin sayısı 21 oldu.

Kobani’ye yönelik IŞİD saldırılarının protesto edildiği Diyarbakır'da önceki gün başlayan eylemler, dün devam etti. Artan şiddet olayların ardından Diyarbakır’ın geneli, Batman ili, Mardin’in Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Nusaybin, Mazıdağı, Ömerli, Savur ilçeleri ile Van’ın Erciş ve Siirt’in Kurtulan ilçesinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Sokağa çıkma yasağının olduğu yerler:

Batman il geneli
Diyarbakır: Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir, Çınar, Eğil, Ergani, Dicle, Hani, Hazro, Kocaköy ve Kulp  ilçeleri ile dış ilçeler Bismil, Silvan ve Lice ilçeleri (9 Ekim perşembe günü saat 06.00’ya kadar)
Muş: Varto (2 gün)
Siirt: Kurtalan
Van: Erciş
Mardin: Kızıltepe Nusaybin, Dargeçit, Mazıdağı, Derik ve Savur
Bitlis: Hizan

Diyarbakır'da yasak yarın akşama kadar kaldırılıyor

Diyarbakır Valiliği, sokağa çıkma yasağı kararının yarın gündüz için kaldırıldığını, akşam saat 18.00'den cuma günü saat 06.00'ya kadar tekrar uygulanacağını bildirdi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Yapılan değerlendirme sonucu gündüz sokağa çıkma yasağı tamamen kaldırılmış olup, sokağa çıkma yasağı, ilimiz merkez Sur, Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir ilçeleri ile Silvan, Bismil, Lice, Dicle ve Hani ilçeleri için 09 Ekim 2014 Perşembe akşam 18.00 ile 10 Ekim 2014 günü Cuma sabah 06.00 saatleri arasında olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir." 

Açıklamada ayrıca, şehrin huzuru, vatandaşların can ve mal güvenliği bakımından sokağa çıkma yasağına uyulmasının büyük önem arz ettiği ifade edildi. 

HDP: Sokağa çıkın, harekete geçin

IŞİD'nin Kobani kentine yönelik saldırılarını yoğunlaştırmasının ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) de parti üst organı MYK toplantısı sonrasında yaptığı yazılı açıklamada, Kobani için acil eylem çağrısı yaparak, "Kobani'de yaşanan katliam girişimine karşı 7'den 70'e bütün halkları sokağa, alan tutmaya ve harekete geçmeye" çağırmıştı.

Suriye'deki Kürtler, İD ile çatışmaların şiddetlenmesinin ardından Kobani'de savaşanlara
silah desteği sağlanması konusunda Türkiye'nin yanı sıra uluslararası topluma da yardım
çağrısında bulunmuştu. Bu çağrıların karşılık bulmamasının da ülke çapındaki protestoların
artmasında etkili olduğu belirtiliyor.

Pek çok üst düzey Kürt siyasetçi Kobani'nin düşmesi ve kentte bir katliam yaşanması
durumunda Türkiye'deki çözüm sürecinin de sona ereceğini açıkladı.

THY, Diyarbakır seferini iptal etti

Türk Hava Yolları (THY), Diyarbakır'a yapılması planlanan iki uçuşu karşılıklı iptal etti. 

THY Basın Müşavirliği'nden edinilen bilgiye göre, şehirde ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle saat 00.20 ve 07.15'teki İstanbul - Diyarbakır uçuşları yapılamadı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir