Bilişim 500 için geri sayım başladı

Şirketlerin 22 Nisan'a kadar Interpromedya'ya başvurmaları gerekiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türk bilişim sektörünü, kamu kurumlarından iş dünyasına, Ortadoğu'dan Avrupa'ya kadar ulaştıran "İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması", başvuruları başladı. 22 Nisan 2010'a kadar yapılacak başvurular sonrasında, 5000 şirket arasından sektörün ilk 500 şirketi ile birlikte toplam 48 kategorinin liderleri belirlenecek. İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması'nın 11'inci yılındaki en önemli yeniliklerin başında ise; Çağrı Merkezleri ve AR-GE ve Alternatif Operatörler sıralaması geliyor.

Türkiye bilişim sektörünü tüm detaylarıyla yansıtarak sektörünün ilk ve tek referans kaynağı olan "İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması"nda yer almak için; firmaların formunu doldurup Interpromedya'ya ulaştırması yeterli olacak.

Donanım, yazılım, hizmet ve özel bölüm ana başlıkları altında 48 farklı kategorinin inceleneceği araştırmanın sonuçları yurtiçi ve yurtdışı iş ortaklığı süreçlerinden, yatırım ve satın alma kararlarına kadar birçok alanda sektör için en etkili referans olma özelliği taşıyor.

Pazarın 30 milyar dolara ulaşması bekleniyor

2010'da Avrupa pazarında yüzde 1 büyüme beklenirken, Türkiye bilişim pazarının yüzde 8 büyüyerek 30 milyar dolara ulaşması öngörülüyor.

Türkiye bilişim pazarının 2009 sınavını başarıyla atlattığının altını çizen Interpromedya Pazarlama Hizmetleri ve Araştırma Grup Müdürü Özlem Unan, sektörle ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Türkiye bilişim sektörünün 2009'u yüzde 2'lik bir daralma ve 27,5 milyar dolar hacimle kapattığını tahmin ediyoruz. Türkiye'deki birçok sektör yüzde 20-30'lara varan bir daralma yaşarken bilişim sektörü 2009 sınavını oldukça başarılı bir şekilde tamamladı. 2010 beklentimiz ise, pazarın yüzde 8 büyüyerek 29,8 milyar dolara ulaşması.

Böylece Türk bilişim sektörünün, krizin etkilerinden Avrupa'dan çok daha erken kurtulacağını düşünüyoruz. Türkiye ekonomisinin oldukça üstünde bir performans sergileyen bilişim yıldızlarını sahnedeki yerlerini almak üzere 22 Nisan'a kadar İlk Bilişim 500 Şirketi Araştırması'na katılmaya davet ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir