Bingöl'de 4 büyüklüğünde deprem

Bingöl'ün Kığı ilçesinde, 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bingöl'de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklandı

Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın tespitine göre, saat 18.42'de merkez üssü Kığı olan 4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. 

Deprem 11 kilometre derinlikte gerçekleşti.

'45 konut hasar gördü'

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Kiğı ilçesinde meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremde 45 taş yapı konutun hasar gördüğünü belirtti. 

Başbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın tespitine göre, saat 01.27'de merkez üssü Kığı olan 5,3 büyüklüğünde deprem kaydedilmesinin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor. Saat 02.36 ve 18.42'de 4 büyüklüğünde iki deprem yaşanırken, şu ana kadar büyüklükleri değişen 72 sarsıntı kaydedildi. 

Vali Köşger, akşam saatlerinde meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybının yaşanmadığını bildirdi. 

Hasar tespit çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını aktaran Köşger, şunları kaydetti: 

"Çok şükür depremlerde can kaybımız ve yaralı vatandaşımız yok. Köylerimizde ağır hasarlı evler var. Sabahki depremde bazı köylerimizde taş yapı olan 45 ev ağır hasar gördü. Bu evlerde yaşayan vatandaşlarımız, imam evi, okul lojmanı ve yakınlarının yanına yerleştirilmiştir. Şu ana kadar barınma sorunu yaşayan vatandaşımız bulunmamaktadır. İlçe merkezindeki bir polis lojmanı binası da geçmiş depremlerde az hasar gördüğünden tedbir amaçlı tahliye edilmiştir." 

Vali Köşger, evleri hasar gören vatandaşların talep etmesi halinde kendilerine konteyner veya acil durumda çadır verileceğini sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir