Bingöl'de Emniyet Müdürü'ne saldırı: 2 polis şehit!

Bingöl'de İl Emniyet Müdürü ve ekibine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Emniyet Müdürü yaralandı. Beraberindeki bir müdür yardımcısı ile bir koruma polisi şehit oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bingöl'de emniyet müdürü Ürker ve beraberindekilere uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. 

İl Emniyet Müdür Atalay Ürker, Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu, izinsiz gösteri sırasında hasar gören iş yerlerini gezdikleri sırada kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahla saldırıya uğradı. 

Saldırıda Şahin olay yerinde, başkomiser Hatipoğlu da kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesi'nde şehit oldu. 

Ağır yaralanan İl Emniyet Müdürü Ürker de Bingöl Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. ,

Saldırıyı gerçekleştirenlere operasyon

Bingöl Emniyet Müdürü'ne yönelik saldırının ardından düzenlenen operasyonda, saldırıyı gerçekleştirenlerden 3'ü ölü, 1'i de yaralı ele geçirildi.

Valilik'ten açıklama

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, saat 21.15 sıralarında İl Emniyet Müdürü Ürker ve Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin, beraberindeki personelle Yenişehir Mahallesi Yeşim Sokak'ta emniyet asayiş yoklaması amacıyla yürüyüş halinde iken binek araçtan inen şahıslar tarafından uzun namlulu silahla saldırıya maruz kaldıkları belirtildi. 

Olayda ağır yaralanan Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun kaldırıldıkları Bingöl Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldukları kaydedilen açıklamada, şunlara yer verildi: 

"Ağır yaralanan İl Emniyet Müdürü Ürker ile bacağından yaralanan polis memuru Uğur Adlı'nın tedavilerine Bingöl Devlet Hastanesi'nde devam ediliyor. Saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için operasyon başlatıldı."

Bu konularda ilginizi çekebilir