Bingöl'deki saldırıda hedef kafeydi

İçişleri Bakanı Şahin, Bingöl'deki 'canlı bomba' saldırısında asıl hedefin orada bulunan bir kafe olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERCİŞ - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Bingöl'deki saldırıyla ilgili, "O bölgede çevik kuvvet ekibi vardı oranın hedef olabileceğini düşünüyoruz ama patlamanın olduğu yerde bir kafe var. Büyük olasılıkla ilk hedef o kafeydi" dedi.

Yenişehir çadır kentindeki, Kızılay tarafından depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için okutulan mevlite  katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, cami çıkışında bir gazetecinin, "Bingöl’deki saldırı ile ilgili bir gelişme var mı?" sorusuna, "Bingöl'deki saldırı bir canlı bomba saldırısı. Her zaman olduğu gibi şuursuzca, belirli bir hedef gözetmeden kadın, çocuk demeden seçilen bir hedef. Bingöl'ün en büyük ana caddesi, Genç Caddesi üzerinde meydana geldi" dedi.

Şahin, tespite göre kadın bir teröristin hayatını kaybettiğine işaret ederek, "Teröristin dışında olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımız ile 20 yaralı var. Bunlardan 3'ünün durumu ağır. Bu üç vatandaşımızın salimen tedavi ile kurtulacağını umuyorum. O bölgede çevik kuvvet ekibi vardı oranın hedef olabileceğini düşünüyoruz ama patlamanın olduğu yerde bir kafe var. Büyük olasılıkla ilk hedef o kafeydi. Fakat hedefe ulaşamadan kendi kendini patlatmış" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir