Bir milyon emekçi Taksim'e çıkacak

DİSK Genel Sekreteri Görgün, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Taksim'e 1 milyon emekçinin gelmesini hedeflediklerini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bir milyon emekçinin Taksim'de olmasını hedeflediklerini söyledi.

Görgün, 1 Mayıs İşçi Bayramını Taksim Meydanı'nda ortak kutlayacak olan Türk-İş, Hak-İş, Memur-Sen, Kamu-Sen, KESK, TMMOB, TTB, TEB, siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri ve platformlar adına Taksim Gezi Parkı'nda yaptığı açıklamada, 1 Mayıs kutlamalarının hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade ederek, "1 Mayıs'ın anlam ve önemine uygun bir biçimde bayram havasında geçmesi, tüm halkın çoluğuyla, çocuğuyla katılacağı bir kapsamda gerçekleşmesi için çabalıyoruz" dedi.

Bu irade ve görüş birliğiyle, emeğin kazanılmış haklarına yönelik saldırılara, işsizliğin ulaştığı kitlesel boyutlara, yoksulluğa, kuralsız, güvencesiz, esnek çalışma biçimlerine, taşeronlaşmaya, adalet duygusunun daha fazla rencide edilmesine, sendikal hak ihlallerine, düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik girişimlere, doğal çevrenin katledilmesine ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda yapıldığı gibi gençlerin geleceğinin de şifrelenmesine karşı, emek, barış, özgürlük ve demokrasi için 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını belirten Görgün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Emekten ve demokrasiden yana, muhalefete karşı, baskı, yasak, tutuklama ve tecrit saldırıları artarak devam etmektedir. Toplumun bilgilenme hakkının, düşünce ve ifade özgürlüğünün önüne konan engeller kaygı vericidir. Türkiye emperyalist saldırganlığın bölge açısından bir parçası haline getirilmeye çalışılmaktadır. Kürt sorununun çözümünde, otoriter ve baskıcı yaklaşımlar varlığını sürdürmektedir. Bu nedenle ülkede ve bölgede barış isteğimiz ısrarla savunmamız gereken yaşamsal taleptir.

Bir başka endişemiz ise dünyanın sürüklendiği ekolojik krizdir. Yaşamsal kaynaklarımız kapitalizmin doymak bilmez kar hırsıyla hızla tükenmekte ve böylelikle insanlık kendi sonunu da hazırlamaktadır."

İşsizler de Taksim'e

1 Mayıs kutlamalarında örgütlü güçlerin katılımının yanı sıra, işsizler, emekliler, dar gelirliler, toplumsal dışlanmışlar, gençler ve kadınların en geniş katılımının sağlanması için çalıştıklarını belirten Görgün, "Bir milyon emekçinin 1 Mayıs'ta Taksim'de olmasını hedefledik. 1 Mayıs'ta başta Taksim olmak üzere Türkiye'nin her yanında 1 Mayıs'ın kitlesel olarak kutlanması için gereken tüm çabayı göstereceğiz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir