BİST 100 endeksi: Strateji

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tuncay Turşucu - İntegral Menkul Değerler Araştırma Direktörü

Endeks sert açılışının ardından 75000 seviyelerinden destek buldu ve tepki gösteriyor. Gelen tepki sonucunda Endeksin 76600 seviyesinde izlediğimiz kritik destek seviyesinin üzerinde seyrettiğini izliyoruz. 

Endeksin 76600 seviyesi üzerinde tutunması ve kapanışlar göstermesi durumunda bu seviyelerde taban oluşumları başlayabilir. Ancak 76600 seviyesi altındaki kapanışlarda 72500 seviyesine doğru geri çekilme olasılığı devam edecektir. Piyasaların seyri siyasi aktörlerden gelecek hükümetin kurulmasına yönelik açıklamalara bağlı olacaktır. 

Hükümet’in kurulacağına yönelik algının oluşması durumunda piyasalarda bir miktar rahatlama görülebilir ve 76600 seviyesi üzerinde seyirler korunabilir. Ancak bu durumda bile piyasalar yatay seyir içerisinde oluşumları izleyecektir. Aksi durumda ise satış baskısı sürebilir. 

BIST 100 Endeksi kısa vadeli grafik

wewewe1.jpg


BIST 30 endeksinde 91000 desteğine yakın noktalardaki açılışının ardından yükselişler görülüyor. Endeks şimdilik 93800 desteğinin üzerinde seyrediyor ve güçlenmesi için bu seviyenin üzerinde kapanışlar gerçekleştirmesi gerekli. Bu durumda satış baskısının zayıfladığını ve endekste taban oluşumları başladığını söyleyebiliriz. Aksi durumda 93800 seviyesinin altındaki kapanışlarda ise 91000 seviyesine doğru baskının sürmesi olasılığı artacaktır. VIOP kontratında kısa pozisyonlar korunabilir. Endeksin 93800 seviyesi üzerinde tutunması durumunda ise kısa pozisyonlar kapatılabilir. Uzun pozisyonlar halen riskli olmaya devam etmektedir. 

BIST 30 endeksi kısa vadeli grafik

wewewe2.jpg

 

www.integralmenkul.com.tr

www.integralforex.com.tr