Bitlis'te şehit sayısı 6'ya yükseldi

Bitlis’ in Hizan ilçesinde PKK’ nın mayınlı saldırısında şehit sayısı 6'ya yükseldi. Şehitlerden 5'i asker, 1'i korucu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bitlis'in Hizan İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı askeri konvoyun geçişi sırasında patlatıldı, patlamada 5 asker şehit olurken, 6 asker de yaralandı. Dün akşam saatlerinden itibaren bölgede süren operasyonlar sırasında ise 1 korucunun da şehit olduğu kaydedildi.

Hizan'ın Nazar bölgesinde PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için dün akşam geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bu operasyon sırasında çıkan çatışmada köy korucusu Müslüm Yaldız şehit oldu, 1 asker de yaralandı.

Yolda bombalı tuzak

Bölgedeki operasyonu tamamlayıp bugün öğle saatlerinde dönüşe geçen askerleri taşıyan konvoya Gayda Köyü yakınlarında PKK'lı teröristler bombalı tuzak kurdu. Hizan'a yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta saat 13.00 sıralarında askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristler yola önceden döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. 

Patlamada ilk belirlemelere göre 3 asker şehit oldu, 6 asker de yaralandı. Daha sonra şehit asker sayısı 5'e yükseldi. Yaralılar helikopterle Tatvan'a getirilip tedavi altına alınırken, bölgede takviye birliklerin de gelmesiyle geniş çaplı operasyon başlatıldı.