Biyoetonol üretimi, mısır tüketimini artıracak

IGC verilerine göre, dünya mısır tüketimi 15 milyon ton artışla 830 milyon ton seviyelerine ulaşacağı belirtiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Dünya mısır tüketiminin geçen sezona göre 15 milyon ton artışla 830 milyon ton seviyelerine ulaşacağı tahmin ediliyor.

Uluslararası Hububat Konseyi'nin (IGC) dünya hububat üretim ve tüketimine ilişki hazırladığı rapora göre, Temmuz 2010/Haziran 2011 döneminde dünya mısır üretiminin, geçen sezona göre 18 milyon ton artarak 824 milyon tona ulaşacağı öngörülüyor.

Küresel mısır üretimi öngörüsünde geçen yıla kıyasla artışın, ABD, Çin ve Meksika'da beklenen yüksek rekoltelerden kaynaklandığı belirtiliyor.

Dünya mısır tüketiminin ise aynı dönemler içinde 15 milyon ton artışla 830 milyon ton seviyelerine çıkması bekleniyor. Buna göre üretim, tüketimi karşılayamayacak.

Konsey, küresel mısır tüketim öngörüsündeki artışın esas olarak ABD'de mısırın biyoetanol üretiminde kullanımındaki beklenenden yüksek talep nedeniyle olduğunu belirtiyor.

Geçen dönem 85 milyon ton düzeyinde gerçekleştiği tahmin edilen dünya mısır ticaretinin ise bu sezonda 88 milyon ton düzeyinde olacağı öngörüyor.

Dünya mısır ticaretindeki yükseliş, Asya ve Güney Amerika'nın bazı bölgelerindeki et tüketimindeki artışa bağlanıyor. Ayrıca, ABD'den daha fazla mısır satın alan Çin'in ithalat rakamlarında yapılan ilave yukarı doğru revizyonların da etkili olduğu ifade ediliyor.

Üretim ve tüketim tahminleri ışığında küresel mısır stoklarının geçen yılın 6 milyon altında 137 milyon ton düzeyinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Tamamıyla biyolojik yolla elde edilen biyoetanol, fosil yakıtlar gibi çevreyi kirletmiyor ve çevreci yakıt olarak biliniyor.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir