Böbrek nakli için hastanede

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın böbrek nakli olmak üzere Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne yattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANTALYA - Yaklaşık 3 yıldan bu yana yüksek tansiyona bağlı böbrek yetmezliği rahatsızlığı çektiği bildirilen Kemal Unakıtan'ın böbrek nakli olmak için hastaneye geldiği bildirildi. Akdeniz Üniversitesi Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'ne başvuran Unakıtan'ın tetkik işlemlerinin ardından detaylı inceleme yapıldığı öğrenildi. 
 
Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici, "Kronik böbrek hastalığının aşaması tespit ediliyor. Tetkikler devam ediyor. Böbrek nakli için bir şey söylemek erken ve doğru olmaz"dedi.
 
Nefrolog Doç.Dr. Hüseyin Koçak ise Unakıtan'ın hipertansiyonu, kroner arter hastalığı ve kronik böbrek rahatsızlığının bulunduğunu ifade etti. Unakıtan'ın kendilerine halsizlik ve çabuk yorulma şikayetiyle başvurduğunu dile getiren Koçak, "Kronik böbrek rahatsılığının hangi evrede olduğu anlamak için tetkikler devam ediyor. Kronik böbrek rahatsızlığın devresini tespit ettikten sonra bir tedavi şeması çizilecek. Sağlık durumu iyi. Hayati tehlikesi yok. Son evresine gelmişse o durumda ya nakil ya da diyaliz. Şu an hangi aşamada olduğunu bilmiyoruz" diye konuştu. 
 
Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan da kronik böbrek yetmezliğinin belli bir düzeyde geri dönüşü olan bir hastalık olduğunu ve "Her böbrek yetmezliği nakil olmalı" demenin doğru olmadığını kaydetti.