Boeing'e Türkiye'den 5.3 milyar dolarlık sipariş

Türkiye'den 737 ve 777'den oluşan 57 uçaklık kesinleşmiş sipariş var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Boeing Ticari Uçaklar Avrupa'dan sorumlu Satış Başkan Yardımcısı Aldo Basile, şu anda 4 Türk şirketine teslim edecekleri Boeing 737 ve 777'den oluşan 57 uçaklık kesinleşmiş sipariş bulunduğunu, bunların toplam değerinin de 5,3 milyar dolar olduğunu bildirdi.

Basile, Türkiye'de ticari havacılık sektöründe dünya ortalamasının ötesinde bir pazar büyümesinin söz konusu olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye'deki taşıyıcıların başarısı bunu getiriyor. Türkiye piyasasının büyümeye devam edeceğini düşünüyoruz. Yerel piyasanın çok hevesli olduğunu da görüyoruz ki çok haklılar. Çünkü sektör Türkiye'de çok büyüyor. İstikrarlı gelişen piyasayı biz de Boeing firması olarak destekliyoruz" diye konuştu.

Amaçlarının sadece uçak satmak olmadığını, desteklerini sektörle yan yana olarak da göstermek istediklerini söyleyen Basile, Türkiye'de sosyal ve kültürel hayatın zenginleşmesine katkı sağladıklarını, bunların başında İstanbul Müzik Festivali'ne verdikleri ve 2011'de 20. yılına ulaşan sponsorluk desteğinin geldiğini anlattı.

"Türkiye'de 10 yılda 300 yeni Boeing olursa şaşırmam"

Konuşmasının ardından soruları da yanıtlayan Aldo Basile, Kuzey Afrika'daki gelişmelerin siparişlere etkisi olup olmayacağına ilişkin olarak, bu etkinin kısa vadeli olacağını, uzun dönemde siparişlerin etkileneceğini düşünmediğini kaydetti.

Basile, başka bir soruya karşılık da "'Şahsi tahminim, önümüzdeki 10 yıl içinde eğer Türkiye'de Boeing markalı 300 adet yeni uçak olursa hiç şaşırmam" dedi.

"THY, uçak koltuğu üretimine başladı. Hedeflerinde Boeing'e de koltuk satmak var. Türkiye'den koltuk alır mısınız?" sorusu üzerine ise Basile, koltuğu uçak üreticisinin seçmediğini, havayolunun seçtiğini, müşterinin havayolu şirketi olduğunu, kendilerinin sadece koltuğu monte ettiğini belirtti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir