BoJ büyüme beklentisini düşürdü

Japon Merkez Bankası, Yen'in aşırı değerlenmesi ve AB ülkeleri ve ABD'deki ekonomik risklerin etkisiyle 2011-2012 için büyüme beklentisini aşağı yönlü revize etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
TOKYO -Japonya Merkez Bankası (BoJ), 2011-2012 mali yılı için büyüme beklentisini aşağı yönlü revize etti.
Banka yaptığı açıklamada, Para birimi Yen'in aşırı değerlenmesi ve denizaşırı ülke ekonomilerinde görülen yavaşlamanın etkisiyle ekonomik toparlanmanın yavaşladığını belirterek, 2011-2012 mali yılı için ekonomik büyüme beklentisini aşağı yönlü revize etti.
Bu mali yılda ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılasının (GSYH) yüzde 0,4 daralacağı tahmininde bulunan BoJ, 2012-2013 mali yılı büyüme beklentisini de yüzde 2,2'den yüzde 2'ye indirdi.
Daha önceki tahminlerinde 2011-2012 mali yılında ekonominin yüzde 0,3 büyüyeceğini öngören banka, Euro Bölgesi'ndeki borç krizi ile ABD ekonomisinden kaynaklanabilecek olası risklere karşı uyarıda bulundu.
BoJ, Avrupa'daki borç problemlerinin yalnızca bölge ekonomilerini değil aynı zamanda küresel ekonomiyi de etkileyeceğine dikkat çekerek, Japonya ekonomisinin, denizaşırı bölgelerden kaynaklanan belirsizlikler ile döviz piyasası ve finansal piyasalardaki dalgalanmalardan nasıl etkileneceğinin dikkatli biçimde izlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Bu konularda ilginizi çekebilir
boj