Borsa durgun bir gün geçiriyor

Yurtdışından ve TBMM'den olumlu haber bekleyen borsa, TCMB'nin döviz alım kararını değerlendiriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Durgun bir gün geçiren İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda İMKB 100 Endeksi günün ilk yarısını 91 puan artışla tamamladı. Endeks 62910 puandan kapanırken, işlem hacmi 948.000.000 TL olarak hesaplandı. En çok işlem gören hisseler GARAN, ISCTR, VAKBN, HALKB, EKGYO oldu.

Piyasa güne yurtdışındaki olumlu hava ve yemin krizi konusunda uzlaşma beklentisi ile 63304 seviyelerine yükselerek başladı. İlk dakikalarda 63100 üzerinde kalmaya çalışan piyasa, bunda başarılı olamayınca, 62684'e kadar geriledi. 62500-62800 bölgesinde tutunma sağlayan piyasa, seans sonuna kadar hisse bazı işlemler ağırlıklı, 62800 civarında yatay hareket etti. Günün ikinci yarısında Yunanistan Parlamentosu'nda bütçe konusunda oylama izlenirken, iç siyasetteki gelişmelerde bekleniyor.

Merkez Bankası'nın döviz alım ihalelerinde miktarı 40 milyon dolardan 30 milyon dolara indirmesi döviz piyasasında ufak çaplı bir hareketlenme yarattı. Serbest piyasada ABD Doları 1.6415 TL ile dünün hafif üzerinde, Euro da 2.363 TL seviyesinden işlem görüyor. Faiz 9.19 puan düzeyinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir