Borsa günü 97 puan düşüşle tamamladı

İMKB’de haftalık prim yüzde 2.3 oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL –  İMKB Ulusal-100 Endeksi haftayı 97 puan düşüşle 53.436 puandan bitirdi.

Siyasi cephede kapatma davası söylentilerinin yeniden ortaya çıkması ve yurtdışındaki gevşek seyir İMKB’de hafta ortasında hızlanan yükselişi dün ve bugün frenledi. 54 bini zorlayan Bileşik Endeks gelen kar satışlarıyla da 53.212 puanı gördü. Gün sonunda 1.9 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti. Bu arada İMKB’de haftalık prim yüzde 2.3 olarak kayıtlara geçti.

Yurtdışında hava nispeten olumlu olsa da Yunanistan piyasaya baskı yapmaya devam ediyor. Ülkede ekonomik risklerin nasıl çözüleceğine ilişkin soru işaretlerinin giderilmesi bekleniyor. Yunanistan'ın IMF'ye mi gideceği, yoksa sorunun Avrupa Birliği çatısı altında mı çözüm bulacağı konusu belirsizliğini koruyor.

Gün içerisinde dengeli seyreden yurtdışı borsalarda İMKB kapanışı sonrasında satışların bir miktar arttığı gözlendi.

Dolar yeniden 1.54 TL'ye çıktı

Bu arada Euro/Dolar paritesi ise bugün 1.35 seviyelerine geldi. Dolar ise bankalararası işlemlerde 1.54 TL seviyesini gördü. Serbest piyasada dolar 1.5380 TL’den Euro 2.0760 TL’den kapandı.

Faiz yüzde 9.10 seviyesinde

Merkez Bankası, beklentiler doğrultusunda faizleri değiştirmedi. Yapılan değerlendirmede enflasyon beklentilerindeki yükselişe dikkat çekildi. PPK, enflasyondaki artışın beklentileri belirgin şekilde etkileyerek fiyatlama davranışını etkilemesi durumunda sıkılaştırıcı tedbirlerin uygulanacağına işaret etti.

Bununla birlikte 16 Kasım 2011 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 9.10 ile dünkü kapanış seviyesinde günü tamamlandı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir