Borsa ilk seansı 683 puan artışla kapattı

İMKB ilk seansı yüzde 0.99 değer artışla 69.443 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Haftanın ilk işlem gününe yükselişle başlayan İMKB ilk seansı 683 puan ve yüzde 0.99 değer artışla 69.443 puandan kapattı.

Bu sabah yurtdışı piyasalarda ABD futureları Çin'de imalat verilerinin olumlu gelmesi ile yükselirken, Asya ve Uzakdoğu geneli de yükseldi. Avrupa borsaları da açılışını yukarı yönlü gerçekleştirirken yatay seyrini koruyor.

İMKB ise güne yurtdışı piyasalara paralel hareketle artıda başladı. İlk seansta artıda yatay hareketle en yüksek 69.624 puanı gören endeks, satışlarla da 69.348 puana kadar geriledi. Seans 69.443 puandan kapanırken, 1.1 milyar lira işlem hacmi kaydedildi.

Yurtiçinde Hazine kasım-ocak dönemi iç borçlanma stratejisini açıkladı. Buna göre kasımda 17,3 milyar liralık borç servisine karşılık 17,3 milyar lira, aralıkta 10 milyar liralık borç servisine karşılık 11,3 milyar lira, ocakta 28,8 milyar liralık iç borç servisine karşılık 26,4 milyar liralık borçlanma hedefleniyor. Borçlanmalar için kasımda 6, aralıkta 3, ocakta 6 ihale düzenlenecek.

Bu hafta yurtdışında ise çarşamba günü tamamlanacak olan iki günlük Fed toplantısı sonrasında Perşembe günü Japonya, İngiltere ve Avrupa Merkez Bankalarının toplantıları yapılacak.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.4260 TL'den, Euro 1.9890 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.3955 seviyesinde.

Diğer yandan 8 Ağustos 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 7.59 ile cuma günkü seviyenin altında yer alıyor. Gösterge faiz cuma günü yüzde 7.62 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir