Borsa, ilk yarıda yükseldi

Olumlu gelen enflasyon verileri ve yurtdışı piyasaların etkisi, endeksi destekliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB 100 Endeksi günün ilk seansını; 399.89 puan veya yüzde 0.73'lük artışla 55547 puan seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 1.195.000.000 TL olurken, piyasaya para girişi 3.800.000 TL olarak hesaplandı.

Piyasa güne yurtdışı piyasalardaki olumlu seyrede paralel hafif yukarı yönlü başlarken, yurtiçi enflasyon verilerinin de beklenenin bir miktar altında geldiği izlendi. Piyasada da ilk dakikalarda 55015 seviyesine kadar çekilme sonrası, 55541'de gören piyasa, sonrasında, 55300-55500 aralığında sıkışık ve yatay işlemler ile daha çok hareket etti.

Yurtdışı piyasalarda da artıda yatay işlemler görülüyor.

Borsada bugün IMF ve ülke notu ile ilgili haberler izleniyor. Ayrıca Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon verileri ile Japon kredi derecelendirme  kuruluşu JCR'ın Garanti Bankası'na verdiği not etkili oluyor.

TÜİK'in açıklamasına göre Ocak ayında tüketici fiyatları endeksinin yüzde 1,85, üretici fiyatları endeksinin ise yüzde 0,58 arttı. Aynı dönemde Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) aylık bazda yüzde 0.58, yıllık bazda da yüzde 6.30 oranında yükseldi.

JCR Eurosia Rating, Garanti Bankası'nın yabancı para cinsinden uzun vadeli notunu BB+'dan BBB-'ye yükseltirken, bankanın yabancı para cinsinden kısa vadeli notunu da B'den A-3'e yükseltti.

Bugün ABD'de  özel sektör istihdam rakamı ile 17:00'de ISM hizmet verisi takip edilecek. Avrupa'da ise perakende hacmi önemli veriler olarak dikkat çekiyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir