Borsa toparlandı, TL'de değer kaybı yaşandı

Endeks 53.892 puanla gün içi en yüksek seviyeden kapandı, dolar/TL 1.5450'de yer aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Haftaya satıcılı başlayan borsa günün ilk yarısında sınırlı düşüş sergilerken günü 455 puan artışla 53.892 puandan tamamladı.

Sabah Hindistan'daki enflasyon endişeleri ve ABD'de kabul edilen sağlık reformu tedirginliklerinden sıyrılan borsa gün sonuna doğru toparlanma eğilimine girdi. Gün içerisinde en düşük 53.063 puanı gören borsa, kapanışı ise gün içi en yüksek seviye olan 53.892 puandan yaptı. Gün sonunda 2.16 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti.

Yurtiçinde AKP'nin anayasa değişikliği paketini muhalefet partilerine götürmesiyle siyaset yeni bir hareketlilik kazandı. Bununla birlikte yurtdışı piyasadaki belirsizliklerin de etkisiyle TL'de değer kaybı yaşandı.

Dolar günü 1.5450 TL'den kapatırken, Euro 2.0900 TL'de yer aldı. Öte yandan bugün 1.3463 – 1.3547 sent aralığında hareket eden Euro/Dolar paritesi, şu sıra 1.3515 sent seviyesinde.

Diğer yandan 16 Kasım 2011 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9.14 bileşik seviyesinden günü tamamladı. Yarına valörlü işlemler ise yüzde 9.16 bileşik seviyesinden geçildi.  Gösterge faiz cuma günü yüzde 9.10 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir