Borsa ve bonoda satış ağır bastı

Beklenenden iyi gelen dördüncü çeyrek büyüme verisi kayıpları sınırladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Gün içerisinde yükseliş eğilimini sürdüren borsa satış tarafının ağır basmasıyla günü ekside kapattı. Endeks düne göre 216 puan düşüşle 56.538 puandan kapanışını yaptı.

Küresel piyasalarda iyimser havanın devam etmesi ve yurtiçinde büyümenin beklenti üzerinde gelmesi borsada satışların sınırlı kalmasını sağladı. 2009 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 4 büyümesi beklenen Türkiye ekonomisi yüzde 6 büyüme gösterdi. Yıllık daralma ise yüzde 4.7 oldu. Bugün yukarı yönlü harekette en yüksek 57.567 puanı test eden Ulusal-100 Endeks, ikinci seansta yeniden eksiye geçti. Yurtdışı piyasalarda satışın artmasıyla borsa 56.303 puana kadar indi. Günü 56 bin 500'ün üzerinde tamamlayan İMKB'de 3.2 milyar liralık işlem hacmi gerçekleşti.

Güne sakin başlayan tahvil-bono cephesinde ise satıcılı görünüm kendini gösterdi. Dün yüzde 8.78 seviyesinden kapanan 16 Kasım 2011 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz bugün yüzde 8.79 seviyesinden kapanırken, yarına valörlü işlemler yüzde 8.85'ten geçildi.

Merkez Bankası'nın küresel krize karşı aldığı önlemleri geri çekmek için yürüttüğü çalışmaların piyasayı yakından ilgilendirdiği ifade ediliyor. Söz konusu önlemlerin Nisan ayı ortasına kadar netleşeceği belirtilirken, ‘teknik faiz indirimi' gibi spekülasyonların şimdilik piyasanın lehine gözüktüğü kaydediliyor.

Doların yönü ise bugün aşağıydı. Gün içerisinde 1.52 TL seviyelerine inen dolarda serbest piyasada gün 1.5250 TL'den kapandı. Euro/Dolar gün sonuna doğru 1.3540 sent seviyesine çıkarken, yurtiçinde Euro 2.0590 TL'den günü tamamladı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir