Borsa yeniden artıya geçti

İMKB, güne 165 puan artışla 58.565 puandan açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB dünkü düşüşün ardından yeni güne 165 puan artışla 58.565 puandan başladı.

Dün ABD'de, imalatın 2004 yılından bu yana en hızlı büyümesini kaydetmesi ve kişisel harcamalardaki yükseliş borsalara değer kazandırdı. Avrupa'da Avustralya Merkez Bankası, faizleri çeyrek puan artırarak, Aralık 2008'den bu yana ki en yüksek düzey olan yüzde 4,5 oranına yükseltti. Faiz kararı ülke piyasalarında sınırlı düşüşe yol açtı. Asya’da da Çin hariç iyimser bir seyir var. Japonya'da borsalar tatil nedeniyle kapalı.

Yurtdışı olumlu havanın etkisiyle dünkü düşüş eğiliminden kurtularak güne 165 puan artışla 58.565 puandan başlayan İMKB en yüksek 58.861 puanı gördü. Borsa, saat 10:30 itibariyle 58.527 (+128) puanda yer alıyor. İşlem hacmi 532 milyon TL.

Anayasa değişikliği görüşmelerinde parti kapatmayı zorlaştıran maddenin kabul edilmemesi dün piyasa üzerinde satış baskısı yaratmıştı. Yurtiçi piyasada görüşmelerin ikinci turu yakından izlenmeye devam ediliyor. Yurt içinde ayrıca Hazine’nin gösterge tahvilin yeniden ihracı ve 5 yıllık TÜFE’ye endeksli tahvil ihalesi takip edilecek.

Dış piyasalar ise bugün ABD fabrika siparişleri, bekleyen konut satışları izlenecek.

Euro/Dolar şu sıra 1.3160 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.4900/1.4930 düzeyinde.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9.42 seviyesinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir