Borsa yurtdışını dinlemedi

İlk seansı ekside tamamlayan İMKB, ikinci seansta yurtdışı piyasalardan ayrışarak 832 puan yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), haftaya beklendiği gibi zayıf bir başlangıç yaptıktan sonra tepki alımları ile karşılaştı.

IMF Başkanı Dominique Strauss Kahn'ın New York'ta cinsel saldırı suçlaması ile gözaltına alınması sonrasında Avrupa borsalarının yeni haftaya düşüşle başlayacağı beklentisi İMKB'nin açılışında da etkili oldu. İlk seansta 64048 puana kadar düşüş kaydeden Bileşik Endeks, tepki alımları ile 64750 bölgesine yükseldi. İkinci yarıda alımların devamıyla önce 65000, ardından 65500 bölgesine yönelen İMKB 100 Endeksi, günü 832.70 puan veya yüzde 1.29'luk artışla 65417.92 puan seviyesinden tamamladı. İMKB'nin yurtdışı piyasalardan ayrıştığı ve 64000 bölgesinden tepki alımları ile karşılaştığı gözleniyor.

İşlem hacmi birinci seansta 1.036.282.468 TL, ikinci seansta 1.613.670.539 TL olurken, toplam işlem hacmi 2.649.953.007 TL olarak gerçekleşti.

Günün adamı Strauss-Kahn

Strauss-Kahn olayı finansal piyasalara doğrudan yansımasa da, olayın Yunanistan, İrlanda ve Portekiz'e yardımın ele alınacağı AB  maliye bakanları toplantısı öncesinde gerçekleşmesinin, bu ülkelere yardım sürecini etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin endişeler yurtdışı piyasaları baskı altına aldı. Bugün ve yarın gerçekleştirilecek AB maliye bakanları toplantısı yakından takip ediliyor. Yurtiçinde ise Mayıs ayı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz toplantısı bekleniyor.

Dolar geriledi, altına talep sürüyor

Serbest piyasada ise ABD Doları hafifçe gerileyerek 1.5865 TL düzeyinden, Euro ise 2.2555 TL'den el değiştiriyor.

24 ayar altının gramı 76.70 TL'den satılırken, Cumhuriyet altını 516 lira, çeyrek altın 127 lira seviyesinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir